Černouhelný důl Darkov. Upálí se kvůle němu také někdo?

Černouhelný důl Darkov. Upálí se kvůle němu také někdo? Zdroj: ČTK

Upálený právník: Ochranářství přírody se stává psychiatrickou diagnózou

Chránit přírodu je jistě hezké a záslužné, protože máme všichni rádi ptáčky a lesy bez PET lahví. Ovšem realita ukazuje, že profesionální, angažované ochranářství je spíše než láskou k přírodě a ekologickým myšlením projevem normální psychózy, duševní poruchy. Nemoci vedoucí k vraždám a sebevraždám.

To, že ochranářství je spíše než racionální postoj nějaká poťapaná víra, je každému příčetnému člověku jasné už od dob masových protestů proti stavbě jaderné elektrárny Temelín. Těsně po revoluci. Aktivisté se mohli ztrhat, jak elektrárnu odmítali, pořádali blokády vjezdu na staveniště, poutali se k sobě řetězy a vytvářeli lidské štíty, aniž by se nějak zdržovali s vysvětlením, kde bez té jaderné elektrárny budeme brát elektrický proud. Tato iracionalita však působila spíše dojmem rekreačního bláznění, podobně jako návštěva věštkyň.

Nejdřív začali střílet vegani

Po desetiletích — u nás po třech, na Západě po pěti — fungování ochranářství jako výrazného myšlenkového paradigmatu naší kultury se pomalu začíná v praxi ukazovat, že nejde o přesvědčení, ale o víru. O víru fanatickou, o víru sektářskou, o víru agresívní a sebedestruktivní. Nejnesmyslnější z ochranářských podkategorií je veganství.

Nejen lékaři-dietologové, ale i někteří vegani přiznávají, že jejich k zvířatům mravně odpovědná rostlinná a naprosto zdravá dieta bohužel vyžaduje, aby k ní polykali haldy v chemických továrnách vyráběných vitamínů a doplňků stravy, protože jinak by následkem podvýživy a avitaminózy umřeli. Takže jde zjevně o úplný nesmysl, bláznivou iracionalitu. Proto se také psychotění ochranářů projevilo nejprve u veganů.

Koncem března proběhl na jihozápadě Francie teroristický útok, při němž byl zavražděn i řezník Christian Medves, který pracoval v přepadeném supermarketu. Francouzský vegan vzápětí napsal na Facebook, že má s touto obětí atentátu „nulový soucit“. Jasně. Extremistická veganská logika říká: Byl to řezník, zabíjel zvířata k jídlu, zaslouží smrt! Vegan je trestně stíhán.

Začátkem dubna pak vtrhla americká veganka do sídla společnosti YouTube a pokusila se zavraždit pistolí tři lidi. Nepovedlo se jí to, jen je postřelila, tak zastřelila alespoň sama sebe. Podle jejích vzkazů bylo důvodem, že YouTube málo propaguje veganství.

Fosilní paliva

Šílenství však postihuje nejen vegany, ale i jiné odrůdy ochránců přírody. V polovině dubna se v New Yorku upálil advokát a aktivista David Buckel. Podle agentury AP byla sebevražda protestem proti fosilním palivům. Buckel proti nim dlouhodobě vystupoval a varoval před ekologickými důsledky jejich používání. New York Times dostaly e-mailem jeho vzkaz na rozloučenou. V něm stálo: „Spousta lidí na téhle planetě dýchá vzduch zaneřáděný fosilními palivy. Spousta jich kvůli tomu předčasně umírá — moje předčasná smrt, za niž také mohou fosilní paliva, odráží to, co sami sobě děláme.“

Během necelých tří neděl druhá teatrální sebevražda ochranáře motivovaného ochranářskými motivy. Což je neoddiskutovatelně psychotický akt, čin duševně nemocného člověka. 

Milí rodiče!

Tento text samozřejmě není určen ochranářům, či dokonce veganům, těm těžko bez medikace pomoci. Paranoikovi bez léků také nevysvětlíte, že jej opravdu ti Marťani nesledují. Chci jím ale varovat rodiče puberťáků, kteří se nějak začnou zajímat o ochranářství: Zbystřete! Může to znamenat, že se u vašeho dítěte projevuje duševní nemoc anebo že se dostalo do špatné party. Pod vliv nějakého vyšinutého vegana, který je postupem času dokormidluje k nějakému šílenému aktu (auto)agrese. Takže když šestnáctiletý potomek začne odmítat maso, aby nekřivdil krávě, či horovat pro benzín z řepky, honem do psychologické poradny a na psychiatrii!