Video placeholde

V 50 byl zabit sériovým vrahem, jeho jméno je dodnes symbolem luxusu. Sledujte příběh Gianniho Versace

Sériový vrah Andrew Cunan vyrazil na vražednou cestu přes celou Ameriku a zastavil se až u dveří Gianniho Versaceho. Tam, na schodech rezidence v Miami Beach na Floridě, přišla mezinárodní módní ikona o život. Ambiciózní krimiseriál American Crime Story: Versace vznikl podle skutečných událostí a popisuje řádění sériového vraha a Versaceho vztah s jeho sestrou a múzou Donatellou. Ale i to, jak homofobie a předsudky zakořeněné ve společnosti zpomalily policejní pátrání po pachateli.

Nová řada seriálu American Crime Story s podnázvem Versace, kterou bude Prima KRIMI vysílat od 7. dubna vždy v sobotu a neděli ve 22.05, se natáčela přímo v prostorách vily, kde Gianni Versace v Miami Beach žil a na jejíchž schodech také přišel o život. Vila v současné době slouží jako hotel, ve kterém je k pronájmu 10 apartmánů a pro hosty je připravena i restaurace, bar a venkovní zahrada s bazénem. Od doby Versaceho se interiéry změnily jen minimálně – pronajmout si tak je možné přímo Versaceho ložnici s původním vybavením nebo pokoj, kde bydlela jeho sestra Donatella.

Představitel hlavní role Edgar Ramirez si pochvaloval, jak mu prostředí vily pomohlo se ještě více vcítit do role. „Bylo to úžasné privilegium být přímo tady a zachytit energii tohoto domu. Tento dům je v podstatě vrcholem Gianniho posedlostí. To, že jsem mohl spát v jeho posteli, chodit po jeho chodbách a pozorovat jeho umění, to byl sen. Takového privilegia se vám nedostane často.“

Ambiciózní krimiseriál American Crime Story: Versace vznikl podle skutečných událostí a zachycuje řádění sériového vraha Andrewa Cunana (Darren Criss), který si cestou přes celou Ameriku vysloužil místo na seznamu deseti nejhledanějších osob FBI. Vraždění skončilo až v roce 1997 smrtí mezinárodní módní ikony Gianniho Versaceho (Edgar Ramírez) na schodech jeho rezidence v South Beach. Seriál vychází z knihy Vulgar Favors spisovatelky Maureen Orthové a zabývá se tím, jak homofobie a předsudky hluboce zakořeněné ve společnosti zpomalily policejní pátrání po pachateli. Zaměřuje se také na Versaceho vztah s jeho sestrou a múzou Donatellou (Penélope Cruz). Je to příběh nenaplněných ambicí o tom, jak cesta za „americkým snem“ vedla až k vraždě a sebevraždě.