Video placeholde

Česko vyhostí tři ruské „agenty“. Není to málo? A co s těmi ve státní správě?

Premiér v demisi Andrej Babiš a ve stejné demisi „makající“ ministr zahraničí Martin Stropnický oznámili, že Česko vyhostí tři členy ruského diplomatického personálu v reakci na otravu bývalého ruského agenta Sergeje Skripala v Británii. Je to výraz solidarity s Británií po útoku. V rámci ankety v Reflexu jsme se ptali redaktorů, zda by se skutečně měli ruští diplomaté vyhošťovat ze země a zda vyhostit pár „agentů“ stačí. Odpovědi najdete ve videu.

Jana Bendová by čistku na ruské ambasádě v Praze provedla důkladněji, a to i za cenu toho, že by měla přijít v Moskvě odveta na českém konzulátu. Šéfredaktorka časopisu Lidé a Země Lenka Klicperová by také sáhla po gestu, které by bylo ve světě více „vidět“ a které by vyjádřilo dostatečnou podporu našim partnerům v rámci EU a NATO vůči Rusku. Redaktor Kryštof Pavelka pak vyjádřil obavy z toho, že ve vládě i státní správě už je tolik ruských agentů, že vyhoštěním pár z nich z ambasády se nic nezmění.

A co si o celé kauze myslíte vy? Měli jsme diplomaty vyhostit? Jsou tři lidé dostatečné gesto? Napište nám to do komentářů pod článkem.