Pharrell Williams vystoupí na Colours of Ostrava 2018

Pharrell Williams vystoupí na Colours of Ostrava 2018 Zdroj: profimedia.cz

Na Colours of Ostrava přijede Pharrell Williams, držitel 11 Grammy. Bude hlavní hvězdou

Jednou z největších hvězd hudebního festivalu Colours of Ostrava, který se uskuteční 18. až 21. července v industriálních Dolních Vítkovicích, bude kapela N.E.R.D. nabízející kombinací hip hopu, funky, rocku, R&B a elektroniky. Z jejich členů nejvíce poutá pozornost proslulý zpěvák a producent Pharrell Williams.

Tuzemskou scénu zastoupí kapela Kafka Band, která uvede českou premiéru scénického koncertu Amerika podle nedokončeného románu Franze Kafky.

"Kapela N.E.R.D zahraje v České republice vůbec poprvé a rozšíří tak seznam letošních domácích premiér, který zahrnuje například Jessie J, Grace Jones, London Grammar, Ziggy Marleyho nebo Calexico," uvedla Holušová.

Hudební adaptace Kafkovy Ameriky

Adaptaci Kafkova románu Amerika uvede Kafka Band v sále Gong. Po Zámku jde o druhý Kafkův román, který kapela převádí do hudební podoby. "Koncertní provedení románu Amerika v současné době Kafka Band nacvičuje. Hudebně i vizuálně se Amerika od Zámku liší, stejně jako nástrojovým obsazením. Myslím, že to bude posun dopředu," řekl ČTK kytarista a kapelník Dušan Neuwerth. Nový repertoár kapely je výrazně písničkovější, než tomu bylo u alba Das Schloss - Zámek. Koncert doprovodí videoprojekce, o které se postará VJ Clad.

Mezi několika desítkami vystupujících bude i norský producent, dýdžej a skladatel Kygo, který se díky skladbám Firestone a Stole The Show stal jednou z hvězd současné globální hudby. Energický soul, rhythm & blues, gospel, rock přiveze do Ostravy Nathaniel Rateliff & The Night Sweats z USA. Z britské scény soulu a R&B přijede na Colours zpěvák Jacob Banks. Atmosféru newyorského metra přenesou do Ostravy buskeři Lucky Chops.

Colours of Ostrava: Další hvězdy

Festival také letos nabídne široký výběr osobností africké hudby bodující s aktuálními alby ve světových anketách. Vystoupí například zpěvačka, bubenice a tanečnice Dobet Gnahoréová z Pobřeží slonoviny, oceněná Grammy (vítězové Grammy) a BBC Awards for World Music.

V rámci Colours of Ostrava se uskuteční letos potřetí mezinárodní diskusní fórum Meltingpot, které na osmi scénách nabídne 150 řečníků z více než 25 zemí světa z různých oblastí společenského života. Prvními potvrzenými jmény jsou například britská mírová aktivistka a autorka bestselleru The Businees Plan for Peace Scilla Elworthyová a německý lékař, terapeut a propagátor celostní medicíny Ruediger Dahlke. Jako bonus letos Meltingpot uvede nový projekt Voices of Meltingpot - unikátní filmové rozhovory s vybranými řečníky tohoto fóra. Rozhovory vznikly pod vedením režiséra Robina Kašpaříka.