Video placeholde

Jiří Menzel: Herci to neradi slyší, ale o tom, jestli jsou dobří, nebo špatní, rozhodují režiséři

Ve čtvrtek 15. března vstupuje do kin nový film Martina Šulíka Tlumočník s Jiřím Menzelem a Peterem Simonischekem v hlavních rolích. Známý český režisér se při natáčení rozhovořil o úlohách herců i těch, kteří je na „place“ vedou. Podívejte se na video.

Film Tlumočník měl světovou premiéru na prestižním filmovém festivalu Berlinale, kde byl uveden v hlavním programu, sekci Berlinale Special, která představuje mimořádné kinematografické počiny či pocty světovým filmařským osobnostem. Dočkal se vřelého přijetí publika a také pozornosti kritiky.

Tlumočník je road movie o dvou svérázných mužích, které svedla dohromady absurdní situace, díky níž a možná navzdory níž se vydají hledat pravdu o vlastní minulosti. Na společné pouti nechybějí bizarní setkání, humorné situace, ale i poznání minulosti a současnosti, které nebude vždy příjemné. 

Vedle Jiřího Menzela v titulní úloze asketického tlumočníka Aliho si úlohu rakouského učitele, bonvivána se slabostí pro ženy a alkohol zahrál přední rakouský herec Peter Simonischek, držitel ceny Felix pro nejlepšího evropského herce roku 2016 v komedii Toni Erdmann, snímku nominovaném na Oscara pro nejlepší zahraniční film. Vedle ústřední herecké dvojice se ve filmu Tlumočník představí Zuzana Mauréry, Attila Mokos či známá slovenská internetová komička Evelyn alias Eva Kramerová.