Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Philippe Put (CC BY 2.0)

Příručka moderního fotra: Návod na použití dítěte

Dítě je dar. Dítě je malý zázrak. Dítě je malé vy. No jo, ale jak s takovým dítětem zacházet? Není ostuda si přiznat, že žádný učený z nebe nespadl, a při výchově dítěte občas sáhnout pro moudrou radu někoho zkušenějšího, ať už to jsou vaši rodiče, nebo odborník, který děti nikdy neměl, ale zato má hodně nastudováno.

Každé dítě je unikát a nelze proto všechny poznatky o dětech aplikovat na každý kus stejnou měrou. I tak ale může existovat nějaký základní manuál, který tápajícím rodičům pomůže. Vzhledem k tomu, že žádný takový manuál neexistuje, tak jsem si dovolil ho napsat.

Návod na použití dítěte

Dobrý den, milý rodiči. Děkujeme vám za pořízení našeho produktu Dítě. Věříme, že s ním budete spokojeni. Pokud ne, tak máte smůlu. Reklamace nepřijímáme.

Děti dodáváme v několika variantách. Varianta standard je jeden běžný kus. Varianta Classic jsou dvojčata. Varianta DeLuxe jsou trojčata a vícerčata. K variantě DeLuxe zdarma přibalujeme antidepresiva, alkohol a konopný provaz, abyste si to mohli hodit ve sklepě.

Primární účel dítěte je, abyste byli unavení a nikdy se nevyspali. Sekundární, abyste měli doma nepořádek.

Po celou dobu, kdy dítě používáte, se mění jeho požadavky na chod. Musíte být proto neustále ve střehu.

Na začátku je třeba vaše neustálá přítomnost u Dítěte. Pokud jste žena a udělalo se vám v ňadrech mléko, kojte ho i několikrát za noc. Odborníci tvrdí, že by bylo vhodné ho i po určitém časovém úseku v noci budit a krmit ho, ale proboha, když dítě usne, nebuďte ho. Nikdy. Pokud dítě usne, okamžitě upadněte do kómatu a užívejte si, že spí.

Jestliže jste muž a udělalo se vám v ňadrech mléko, navštivte neprodleně svého lékaře.

Uspávání dítěte je rovněž velmi důležité. Hlavně tedy pro vás. Dítě nejlépe uspíte, když mu budete na blízku a budete mu zpívat. Váš hlas ho uklidní. Zpívejte, dokud vám nezačnou krvácet hlasivky anebo do první mozkové příhody. První mozková příhoda přichází obvykle kolem čtvrté ranní po šesti hodinách souvislého uspávání, kdy dítě odmítá spát a jenom řve.

Dítě udržujte v čistotě. Vhodné je napustit jednou denně vanu mírně teplou vodou a dítě do ní položit na podložku. Důležité je nenapustit té vody ve vaně moc. Dostačující je, když dítě do ní položíte, aby mělo obličej nad vodou. Pokud je dítě celé pod vodou, dítě se utopí a vy půjdete do vězení.

Omývejte dítě, které může dýchat nad vodou, něžně a s přihlédnutím k jeho věku a tělesné konstrukci. Není záhodno se rozvášnit s měsíčním miminem, blbnout s ním ve vaně, cákat kolem sebe, až dítě vycáknete ven z vany na kachličky.

Nezapomínejte dítě rovněž správně zabavit. Ideální zábava pro mimina je hra „na kreténa“, to znamená, že budete před dítětem poskakovat, dělat na něho obličeje a infantilně žvatlat.

Pokaždé, když dítě přebalujete, uvědomte si, že šance, že se podělá pět minut po přebalení, je až osmdesát procent. Musíte se obrnit trpělivostí.

Čím déle budete výrobek Dítě používat, tím víc si na něho zvyknete a tím lépe se vám bude používat. Čím bude výrobek Dítě starší, tím bude pro vás problémovější ovládat ho. Minimálně po patnácti letech používání, vám výrobek Dítě prozradí, že jste trapní a nudní a pošle vás do prdele.

Navzdory tomuto vzdoru se výrobku jen tak nezbavíte. Starší modely Dítěte, které se používaly ještě za dob komunismu, měly výdrž osmnáct let, či u samiček výrobku do prvního zbouchnutí, které mohlo být i dříve. Po dovršení osmnácti let zpravidla opouštěly vaši domácnost.

Moderní modely Dítěte vám na gauči u vás doma vydrží klidně i třicet let. Budou vám vyžírat ledničku a krást prachy z kabelky.

Dítě skladujte v pokojové teplotě a držte ho z dosahu otevřeného ohně.

Ještě jednou děkujeme, že jste se rozhodli pro náš výrobek Dítě, a věříme, že s ním budete spokojeni a pořádně si ho užijete.