Pan Aleš Hodina vypadá na pohled zcela nenápadně, jako hodný tatínek.

Pan Aleš Hodina vypadá na pohled zcela nenápadně, jako hodný tatínek. Zdroj: Zbyněk Pecák

"Rozvodový expert" Hodina o ženách
"Rozvodový expert" Hodina o ženách
"Rozvodový expert" Hodina o ženách
3
Fotogalerie

Autor výroku „ženy jsou svině“ vystupuje jako rozvodový expert

V Reflexu jsem psal o panu inženýrovi Aleši Hodinovi, respektive o jeho mimořádně konfliktních bojích o syny s jeho dvěma rozvedenými manželkami. Pan inženýr se projevuje jako zavrženíhodný hulvát, který nadává ženám do sviní. Přesto jej na Praze 5 považují za rozvodového experta a zvou jej na přednášky. 

 

Přistál mi ve schránce e-mail. Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci, p. o. Praha 5 pod záštitou Bc. Lukáše Herolda, místostarosty MČ Praha 5, JUDr. Petra Lachnita, radního MČ Praha 5, a Mgr. Naděždy Priečinské, členky zastupitelstva MČ Praha 5, si Vás dovoluje pozvat na workshop Jak řešit porozvodovou péči o děti dne 13. 3. 2018 v Komunitním centru Prádelna.

Workshop ve spolupráci s CSOP Praha 5, p. o., pořádá Mezinárodní institut pro rodinu a dítě, z. ú. Program: 9.10—11.30 Modely porozvodové péče — předběžná opatření, asymetrická střídavá péče, rozšiřující se péče, společná péče, styk s osobami blízkými… (RNDr. Pavel Rusý, Ing. Aleš Hodina). 11.40–12.30. Cochemská praxe (Ing. Aleš Hodina).

Vezmi si svého násilníka

Mezinárodní institut pro rodinu a dítě, z. ú., je nevládka pana Hodiny — je jejím zakladatelem a ředitelem. „Zapsaný ústav“ je jednou z právních forem nestátních neziskových organizací a není garancí absolutně žádné odbornosti. Stanovisko k rozvodům tohoto institutu má proto stejnou odbornou váhu, jakou by měly názory na rozvody Spolku pro návrat bobra do Stromovky (kdyby existoval).

Pan inženýr Hodina nemá — kromě mimořádně konfliktního a kontroverzního průběhu vlastních porozvodových sporů — naprosto žádnou kvalifikaci přednášet o rozvodech. Zato je autorem řady článků o rozvodech, jež u příčetného člověka vyvolávají žaludeční nevolnost.

Zvlášť dobrý je text statě Proč nepodporovat samoživitelky a pozornost vzbudí i úvaha Znásilnil dívku a vzal si ji za ženu, kde říká, že je dobré, aby si oběť znásilnění svého agresora vzala za muže.

Odborník na svině

Pan inženýr Hodina je i vášnivým facebookovým diskutérem. Když nasdílel svůj výše zmíněný článek, proč nepodporovat samoživitelky, na Facebook, napsal pod něj do diskuse: „Tak to vypadá, že se sem slézají všechny ty svině, které upírají dětem tátu. Příspěvek je dobře vyprovokoval.“

V diskusi mu odpovídá uživatelka Facebooku slovy: „Dej bůh, ať nemá dítě povahu po vás.“ A Hodina reaguje opět jako pravý gentleman: „Bojíte se, že se takovým sviním, o kterých mluvím, vzepřou?“ A dále pokračuje: „K některým ženám opravdu úctu nemám a nemohu mít.“ „A to učíte i své děti. No potěš koště teda,“ odpovídá mu diskutérka. „Ano, učím a budu učit. Ženy, které odstavují otce od dětí, si úctu nezaslouží,“ triumfuje pan inženýr.

Sprosťák jako rozvodový expert?

Domníval jsem se, že pro radnici Prahy 5 a Centrum pomoci je inženýr Hodina neznámou osobou — a tak jsem oběma subjektům poslal skromný dotaz, jak takového hulváta, co se vyjadřuje o ženách jako naprostý primitiv, mohou považovat za experta na rozvodovou problematiku. A přiložil screenshooty, jež vidíte i zde u článku.

Odpovědi mi doslova vyrazily dech. „Pořádáme semináře, workshopy, přednášky, setkání na různá témata, vernisáže, akce pro veřejnost. Je zde otevřený prostor pro komunikaci a návštěvník si volí sám témata z programu, která ho zajímají. Workshop, který zde pořádá Mezinárodní institut pro rodinu a dítě, z. ú., nemá za cíl školení, ale dotkne se témat porozvodové péče o děti v širším kontextu. Vystoupí zde mimo ing. Hodiny i další odborníci, kteří k této tematice sdělí své zkušenosti. Pokud budete mít zájem i Vy o tuto problematiku, jste srdečně zván. Dotazy týkající se ing. Hodiny samotného můžete přímo na workshopu uplatnit.“ PhDr. Helena Volechová, ředitelka CSOP Praha 5, p. o.

Nejinak vidí celou věc radnice: „Workshop, který pořádá Mezinárodní institut pro rodinu a dítě, z. ú., nemá charakter školení, ale reaguje na diskutovaná témata porozvodové péče o děti v širším kontextu. Jsem advokátem takřka 27 let a o uvedenou problematiku se odborně dlouhodobě zajímám. Zastupoval jsem řadu sporů z této oblasti. Uvedený workshop jsem přivítal jako příspěvek do diskuse o tématech, jako je střídavá péče a cochemská praxe. Pozvána je řada odborníků z této oblasti, kteří se na tomto workshopu mohou podělit o své poznatky a zkušenosti z praxe. Workshop je přístupný nejen odborníkům, ale i komukoliv z veřejnosti. Je na každém z účastníků, jak tuto složitou oblast vnímá. V rámci workshopu vystoupí mimo jiné i ing. Hodina, který k této tematice sdělí své zkušenosti. Pokud budete mít zájem i Vy o tuto problematiku, jste srdečně zván. Dotazy týkající se ing. Hodiny samotného můžete na workshopu uplatnit přímo na něj.“ JUDr. Petr Lachnit, radní

Gratulace Praze 5!

Děkuji za pozvání na workshop, ale nemíním věnovat sprostým kydům člověka, co nazývá ženy slůvkem svině, ani vteřinu svého života. Praze 5 však gratuluji ke skutečně přínosné akci, jež opravdu dává rozvodovému tématu nový úhel pohledu.

Nazývat ženy sviněmi — to se ještě v porozvodové problematice fakt nediskutovalo! A proto mne napadá: Centrum pomoci a radnice Prahy 5 by mohly uspořádat ještě jeden workshop. Jmenoval by se Láskyplná péče o děti v rodině a jako expert by na něm měla vystoupit Bára Škrlová.