První dáma ODS Alexandra Udženija - ilustrační snímek.

První dáma ODS Alexandra Udženija - ilustrační snímek. Zdroj: ČTK

Facka sprosťákovi: Alexandra Udženija by měla být vzorem pro české feministky!

Žijeme v epoše, kdy se celé masy feministických organizací snaží zajistit uctivé chování mužů k ženám prostřednictvím nařízení, opatření a stížností. Nyní skutečně sebevědomá žena ukázala všem feministkám a sufražetkám, jak se chová opravdová žena, když se setká s hulvátským sprosťákem.

Sleduji feministické nároky a požadavky dlouhá léta a musím konstatovat, že nejde o nějaké reálné návody na změnu stavu věcí, ale o křik ukřivděných děvčat bez sebevědomí, která potřebují, aby jim to sebevědomí zajistil stát vyhláškou. Skutečné ženy, které můžeme nazvat sebevědomými a samostatnými bytostmi, však nikdy v tomhle nárokování ohledů nejely. Ty si dovedou poradit samy. Feministky přinášejí celou řadu myšlenek, které jsou zcela za hranicí zdravého rozumu.

Nedávno jsem dokonce v jedné rozhlasové debatě zaznamenal feministickou snahu nějakými opatřeními zvyšovat počet pilotek formule jedna. Až dojemná blbavost požadavku vynikne zvláště v českém prostředí, protože nejslavnější česká automobilová závodnice Eliška Junková vyhrávala nad muži dlouhá desetiletí před vynálezem feminismu. Přesto české neomarxistky požadují, aby se počet automobilových závodnic zvyšoval skrze nějaká progresivistická nařízení

Ne stížnosti, rány!

Nyní se dostala do styku s hulvátem ne feministka, ale skutečně samostatná a sebevědomá žena. A zachovala se tak, že to nastavilo všem fňukajícím feministkám zrcadlo. Její čin při střetu se sprosťákem by měl být v učebnicích a měl by získat celospolečenskou podporu. Co se vlastně stalo? Příběh jak z filmu. Zastupitel městské části Dan Richter v pondělí na zastupitelstvu Prahy 2 sprostě nadával jedné ženě.

Konkrétně místostarostku Michaelu Mazancovou označil za k...u. Tedy výrok, který ukazuje, že iniciativy na ochranu žen proti sprosťákům nejsou zbytečné. Ovšem ještě ten den na tom samém zasedání se ukázalo, že obvyklý feministický postup – stížnost, žaloba, fňukání – není pro skutečně sebevědomé ženy nijak atraktivní. Místostarostka Prahy 2 Alexandra Udženija zvolila mnohem účinnější, adekvátnější a efektivnější postup. Dala panu Richterovi přes hubu.

Nešlo o emoce

Krok paní místostarostky má o to větší cenu, že nešlo o nějakou hysterickou reakci, ale o uvědomělý čin. „K pondělnímu incidentu se hrdě hlásím. Paní kolegyně zastupitelka Mazancová čelila skutečně už po několikáté vulgárnímu a krajně nemístnému verbálnímu útoku zastupitele Richtera, se kterým to nebylo jednoduché nikdy. Ano, dala jsem mu výchovnou facku a víte co? Nebyl to zkrat, nejsem si jista, zda bych to neudělala zase. Nesnesu hulváty, kteří si myslí, že jim všechno projde, a chtěla jsem se nějak postavit za kolegyni,“ napsala si na Facebook paní místostarostka. Což jsou slova a předtím čin, které zasluhují uznání a následování. Když je na ženu někdo sprostý, nemá si stěžovat, ale má hulvátovi prostě proplesknout kušnu.

Bude pokuta?

Hulvát Richter si dle svých vlastních slov stěžuje na přestupkové komisi. Upřímně doufám, že komise shledá, že k žádnému přestupku ze strany paní místostarostky nedošlo, ale že se naopak svým nadáváním dopustil přestupku pan Richter. A že ho za to potrestají. Ale kdyby náhodou chtěli trestat paní Udženiju a dali jí za tu facku pokutu, veřejně slibuji, že jí na tu pokutu přispěji. Paní místostarostka totiž udělala zcela záslužnou věc, její čin je následováníhodný a měly by se od ní poučit nejen feministky, ale všechny české ženy. Za určitá slova má prostě chlap dostat po hubě.