Norská výprava na zahajovacím ceremoniálu ZOH 2018

Norská výprava na zahajovacím ceremoniálu ZOH 2018 Zdroj: Profimedia.cz

Norská olympijská výprava má komický problém, dostala omylem 15 tisíc vajíček

Na jaký způsob má norský olympijský tým rád vajíčka? No přeci po tisících… Vtip, který napsala agentura Reuters, však je vtipný především proto, že se nejedná o legraci. Norská výprava dostala od jihokorejských pořadatelů omylem více vajec, než potřebovala. Místo 1500 vajec totiž Norové dostali 15 tisíc vajec.

Vaječné sendviče, vejce se slaninou, vaječný salát, toasty s vejcem…Šéfkuchař norské výpravy teď bude mít o něco více práce s přípravou menu pro své strávníky, než původně předpokládal. Objednávka, kterou Norové odeslali, totiž obsahovala o jednu nulu navíc. Norové tak doslova nevědí, co s vejci dělat.

Šéfkuchař norské výpravy pro Reuters uvedl, že nevylučuje, že všech 15 tisíc vajíček výprava skutečně sní. „Ale možná si zbytek vezmou zpátky, nevím. Hlavní je boj o medaile,“ řekl Tore Overbo. „Ta vejce byla prostě nedorozumění, 15 tisíc jsme jich rozhodně nepotřebovali. Na objednávce byla zřejmě jedna nula navíc,“ dodal Overbo se smíchem.


Pořadí zemí podle získaných medailí >>>

A kdo hraje z Čechů o další medaile? >>>

Tabulka s kompletním programem ZOH 2018 >>>

Hokejový program na ZOH 2018 >>>


Norská výprava čítá celkem 121 osob. Pokud by měli všechny vejce skutečně spořádat, znamenalo by to, že by každý člen výpravy musel spořádat zhruba 124 vajec. Overbo však také zdůrazňuje, že Norové si přijeli hry hlavně užít (a vybojovat co nejvíce cenných kovů), a nebudou se tak problémem s vejci příliš trápit.