Nizozemec Sjinkie Knegt míří prostředníčkem na korejského vítěze olympiády Lim Hjo-džuna.

Nizozemec Sjinkie Knegt míří prostředníčkem na korejského vítěze olympiády Lim Hjo-džuna. Zdroj: Twitter

Skandál na olympiádě: Nizozemský rychlobruslař naštval Korejce, ukázal domácímu vítězi prostředníček

Na jihokorejských sociálních sítích to už tři dny bouří. Přestože většina obyvatel zimním sportům moc nerozumí, existují i dvě výjimky. Korejci mají rádi krasobruslení a short track neboli rychlobruslení na krátké dráze. A právě v tom druhém sportu urazil cítění obyvatel země i jejich sobotního olympijského vítěze na 1500 metrů Lim Hjo-džuna nizozemský závodník Sjinkie Knegt. Ukázal mu totiž při vyhlašování výsledků prostředníček.

Jak dokazují fotky, které se rychlostí blesku rozšířily v Jižní Koreji pomocí sociálních sítí, Nizozemec Sjinkie Knegt zřejmě neunesl porážku od domácího závodníka. Ostatně prohrál v sobotu o pouhých 7 setin sekundy. Při sobotním vyhlašování výsledků ukazuje prostředníček, který míří na zlatého medailistu Lim Hjo-džuna.

„To není to, co si lidé myslí. Jen jsem tímto způsobem držel maskota her,“ brání se Knegt. Jenže většinu Korejců tím nepřesvědčil. Něco podobného totiž již v minulosti udělal.

V roce 2014 vztyčil prostředníček po závodě na Mistrovství Evropy v Drážďanech směrem k ruskému reprezentantovi Viktoru Ahnovi. Ten je mimochodem také korejského původu. Knegt byl poté diskvalifikován.

Tentokráte ale urazil Korejce přímo na jejich půdě a ti jsou na něj pořádně naštvaní.


Pořadí zemí podle získaných medailí >>>

A kdo hraje z Čechů o další medaile? >>>

Tabulka s kompletním programem ZOH 2018 >>>

Hokejový program na ZOH 2018 >>>