Taťána Kuchařová v OSN

Taťána Kuchařová v OSN Zdroj: Taťána Kuchařová

Taťána Kuchařová v OSN
Taťána Kuchařová v OSN
Taťána Kuchařová v OSN
Taťána Kuchařová v OSN
Taťána Kuchařová pro Excellent
16
Fotogalerie

Stáří, mládí a Miss World Taťána Kuchařová znovu v OSN

Taťána Kuchařová, jediná světová vítězka Miss World z České republiky, topmodelka a filantropka, se jako předsedkyně správní rady Nadace Krása pomoci zúčastnila zásadní konference OSN pro mládež, ECOSOC Youth Forum 2018 v New Yorku (30.–31. ledna 2018).

Kuchařová totiž v současné době zastupuje český neziskový sektor v OSN a je taky ambasadorkou SDGs, tedy Cílů udržitelného rozvoje. „Naše aktivity v OSN mají velký smysl: jsme pak hned viditelnější v mezinárodním kontextu,“ řekla Reflexu Miss World a zakladatelka Nadace Krása pomoci, která už 10 let podporuje seniory.

Fórum ECOSOC Youth přivedlo do sídla OSN v New Yorku mladé lidi z celého světa; dvoudenní akce se zúčastnilo 700 delegátů a 38 ministrů členských zemí OSN. Taťána zde pronesla zásadní projev, v němž upozornila na důležitost podpory lokálních organizací. Přinesla pak návrhy na propojení dobrovolnických aktivit mladých lidí právě s podporou těchto menších organizací.

Stárnutí populace

V posledních měsících navštívila Kuchařová OSN v New Yorku hned několikrát. V létě 2017 se zúčastnila prezentace o plnění Cílů udržitelného rozvoje v ČR, kde po boku ministra životního prostředí zastupovala český neziskový sektor. Později téhož roku byla na pracovní snídani na téma participace neziskových organizací na vytváření politik.

Ve stejnou dobu jako Fórum mladých se také v New Yorku aktuálně koná 56. zasedání Komise pro sociální rozvoj, na němž Taťána mluvila na téma stárnutí populace. V rámci kulatého stolu s tématem „Age of Aging“, který organizoval Populační fond Spojených národů (UNFPA), se diskutovalo především o systematickém přístupu k řešení stárnutí populace.