Video placeholde

Revoluce na obloze: Malý dron složíte do zadní kapsy a ovládat ho můžete pohybem ruky

Mavic Air, vážící pouhých 430 gramů, je v současné době nejvýkonější malý přenosný dron. Jeho sklápěcí ramena a vrtule jsou umístěné naproti štíhlému aerodynamickému rámu. Ve složeném stavu je natolik kompaktní, že je velikostně srovnatelný s moderním smartphonem. Jeho zapuštěný tříosý stabilizátor kamery je vybaven tlumiči, aby dále redukoval vibrace, a poskytoval tak vynikající ochranu a stabilnější záběry. Výkonná kamera s 1/2.3“ CMOS snímačem a ekvivalentem 24mm F2.8 čočky (na snímači s plným rámem 35 mm) zachycuje vysoce kvalitní fotografie a videa. 

 

Mavic Air vytváří ostré 12megapixelové snímky, které využívají nové algoritmy HDR, jenž zachovávají více detailů při větším či menším osvětlení a umožňují zachytit úžasné letecké snímky od východu až po západ slunce. Rovněž zachycuje stabilizované 4K video při 30 fps, umí také video nejvyšší kvality s maximální rychlostí 100 Mb/s. Zachování akce v dramatických scénách je nyní možné díky schopnosti natáčet video ve zpomaleném režimu při 1080p s 120 fps.

Mavic Air je první dron DJI s kapacitou 8 GB umožňující ukládat fotografie a videa přímo do přístroje během letu a také na micro SD karty. Nově přidaný port USB-C umožňuje snadný a rychlý přenos pořízených záběrů. 

Ovládání gesty

Inteligentní kamerový systém Mavic Air vytváří nové možnosti pro každého, bez ohledu na jejich fotografické či pilotní zkušenosti. Fotografičtí nadšenci, kteří chtějí zachytit své okolí s každým detailem, mohou využít novou panoramatickou funkci Sphere k automatickému snímání a spojování 25 snímků, čímž během jedné minuty vytvoří křišťálově čistý panoramatický obraz o velikosti 32 megapixelů. Mavic Air také podporuje více panoramatických režimů a vytváří snímky horizontální, vertikální a 180stupňové.

Inteligentní letový režim ActiveTrack byl vylepšen tak, aby automaticky sledoval více předmětů a lépe je udržoval v záběru, zejména při pohybově náročnějších aktivitách, jako je běh či cyklistika.

Nástroj SmartCapture, který je řízený technologií strojového učení, je velmi citlivý režim ovládání, díky němuž můžete fotografovat a natáčet videa bez námahy. S maximálním dosahem až šesti metrů rukou přikázat spuštění, sledování, fotografování, zaznamenávání či přistávání, takže lze zachytit okamžik z libovolného úhlu, aniž byste potřebovali dálkový ovladač.

Cena a dostupnost

Mavic Air bude k dispozici ve třech barvách: černá, bílá a červená. Maloobchodní cena zahrnuje také baterii, dálkový ovladač, kufřík, dva páry vrtulových krytů, čtyři páry vrtulí a dohromady činí 849 EUR (cca 21 650 Kč). Mavic Air Fly More Combo obsahuje motor, tři baterie, dálkový ovladač, cestovní tašku, dva páry krytů na vrtule, šest párů vrtulí, power banku pro napájení a nabíjecí adaptér dohromady za 1 049 EUR (cca 26 750 Kč).