Leonardo DiCaprio ve filmu Vlk z Wall Street.

Leonardo DiCaprio ve filmu Vlk z Wall Street. Zdroj: Red Granite Pictures

Scorsese zůstává rebelem. MPAA přidělila jeho novince  Vlk z Wall Street 10 černých bodů za výskyt sprostých slov, nahých a sexuálních scén, užívání drog nebo násilí.
„Otec a syn. Přičemž otce dělá Leo.“ Tak popisuje Martin Scorsese  vztah s hercem DiCapriem. Vlk z Wall Street je jejich pátý společný film.
Vlk z Wall Street (2013), pátá spolupráce s Martinem Scorsesem. „Kolem hlavy mu létají filmoví bozi,“ říká DiCaprio o svém nejoblíbenějším režisérovi.
Scorseseho Vlk z Wall Street měl premiéru na začátku roku, ale my na něj nezapomněli
Ve filmu Vlk z Wall Street hrála ženu Leonarda DiCapria.
11
Fotogalerie

Slavný film Vlk z Wall Street s DiCapriem je o korupci, teď jeho tvůrce vyšetřují kvůli úplatkářství

Výborný americký film Vlk z Wall Street (2013) se skvělým Leonardem DiCapriem v hlavní roli a režírována Martinem Scorsesem, se dostal do pozoruhodných nesnází. Tvůrce díla, které pojednává také o korupci ve finančním světě, je vyšetřován americkým ministerstvem spravedlnosti právě kvůli možnému úplatkářství. A DiCaprio možná přijde i o honorář ve výši 25 milionů dolarů, které za „Vlka“ dostal, protože se také finančně podílel na produkci filmu.

Většinu financí na film Vlk z Wall Street zajistila společnost Red Granite Pictures, která na něj vlastní i práva. Založili ji v roce 2010 Joey McFarland a Riza Azíz. Právě kolem tohoto druhého jména vznikl problém.

Azíz je původem Malajec a jeho nevlastním otce je současný prezident Malajsie Nadžíb Razak. Producenti filmu použili na financování filmu i peníze z malajsijského státního fondu, který se jmenuje 1 Malaysia Development Fund. Ten je globálním investičním fondem, jehož výnosy se mají používat zpětně na výstavbu infrastruktury. Jenže jak ukazuje vyšetřování, z fondu bylo rozkradeno kolem 6 miliard dolarů.

V USA se kauzou zabývá Ministerstvo spravedlnosti, protože ukradené peníze končily také v Americe, kde byly použity na různé projekty. V Malajsii ale vláda tvrdí, že celá věc je uměle zveličena. Bojí se obřího skandálu, protože do zpronevěry je podle všeho zapleteno mnoho významných lidí země.

Video placeholde
Trailer k filmu Vlk z Wall Streetu. • Bontonfilm

Z peněz fondu také kupoval malajsijský obchodník Jho Low dárky za miliony dolarů (například diamantové šperky) australské modelce Mirandě Kerr, do které byl podle svých slov zamilovaný. Tato část případu je také vyšetřována.