Nevěsta Pippa Middleton a ženich James Matthews

Nevěsta Pippa Middleton a ženich James Matthews Zdroj: Reuters

Svatba Pippy Middleton
Královské děti, včetně princezny Charlotte.
Tenista Roger Federer s manželkou Mirkou
Svatba Pippy Middleton
Svatba Pippy Middleton
24
Fotogalerie

Pippa Middletonová se vdala. Na svatbu přijela královská rodina i tenista Roger Federer

Mladší sestra britské vévodkyně Kate Pippa Middletonová se dnes během obřadu ve venkovském kostelíku v Englefieldu na jihu Anglie provdala za finančníka Jamese Matthewse. Na svatbu, kterou některá média označují za britskou společenskou událost roku, přijeli zástupci královské rodiny i další prominentní hosté.

Třiatřicetiletá nevěsta měla na sobě bílé krajkové šaty od módního návrháře Gilese Deacona, které prý stály až 40.000 liber (přes 1,2 milionu korun). Hlavu jí zakrýval jemný závoj a ve vlasech měla drobnou čelenku. Jednou z družiček Pippy byla její neteř, dvouletá princezna Charlotte, která na svatbu přijela se svojí matkou, vévodkyní Kate, i se starším bratrem, tříletým princem Georgem. Jejich otec, princ William, na obřad dorazil se svým bratrem, princem Harrym. Mezi dalšími hosty byl například tenista Roger Federer s manželkou Mirkou.

Nevěsta a její otec Michael na obřad přijeli vozem značky Jaguar z roku 1951:

Video placeholde
Svatba Pippy Middleton • Reuters

Pippa Middletonová a 41letý Matthews se zasnoubili loni. Svatbu v kostele svatého Marka ve vsi Englefield, nedaleko které se nachází usedlost Middletonových, provázejí přísná bezpečnostní opatření. Nad oblastí byl uzavřen vzdušný prostor, aby svatebčany nerušili novináři fotografující a natáčející ze vzduchu nebo bezpilotní letouny s televizní technikou.