Ilustrační snímek.

Ilustrační snímek. Zdroj: Profimedia.cz

Péče o muslimského pacienta aneb Čeští islamofobové jsou zcela nepříčetní

Česká lékařská komora pravidelně pořádá nejrůznější přednášky a kursy pro své členy - říká se tomu zvyšování kvalifikace a další studium lékařů. Školení, které proběhlo tuto sobotu, vyvolalo dávno před svým zahájením masivní negativní reakci českých bijců islámu. Míra jejich idiotismu skutečně zaráží.

V Lékařském domě měla proběhnout přednáška „Muslimský pacient, problematika při jeho diagnostice, terapii a komunikaci s ním v Evropě a v zahraničí.“ Přednášet měl kamarád doktor. Přesněji MUDr. et ThMgr. Marcel Hájek, Ph.D., FICS. Vojenský lékař a původně teolog, Žid jak poleno.

Deset let působil jako vojenský lékař na lékařských misích naší armády. Zná Afganistán jako Žižkov, a deset let ošetřoval nejen naše vojáky, ale i místní obyvatele. A z praxe ví, že nároky muslimského pacienta jsou jiné než u nemuslimů. Těžko u muslimské ženy konat gynekologickou prohlídku lékařem mužského pohlaví, a naopak muslimský muž by nikdy nestrpěl lékařku - uroložku.

Pokud ty lidi chceme léčit, musíme jejich předsudky znát a pracovat s nimi. A stále více našich lékařů odchází do misí v Arábii, ale také do Německa či Británie, kde není o muslimské pacienty nouze. Přesto začaly Lékařskou komoru okamžitě bombardovat emaily nepříčetné islamofobů. Malá ochutnávka:

Milan Stano: Prosím předat nejvyšším kreténům vaší společnosti:

Normální lidi už vám jsou málo, že lezete do prdele těm muslimským sráčům. Váš kurz jak zachránit muslima by mělo být jediné, poslat ho zpátky mezi ty primitivní, lidí si nevážících, tlupy negramotů, výjimečně snad ukončit jeho zkurvený život, který musí chudák prožívat v naší nevěřící společnosti. Takovým debilům chcete ještě poskytovat první pomoc.

Lukáš Mrázek: Lékařská péče u muslimského věřícího:

Předpokládám, že ČLK není soukromým subjektem, který své aktivity financuje z vlastních zdrojů a tudíž mě jako občana České republiky, který řádně přispívá do státního rozpočtu, zajímá důvod a přínos pořádání tohoto semináře pro české zdravotnictví a pro řadového českého pacienta.

Večer po semináři volám Marcelovi. Přišli tam nějací idioti? Říká, že rozhodně ne, že tam bylo pětatřicet doktorů a všichni se přišli něco dozvědět, ne se hádat. Přihlásilo se jich devadesát, nad kapacitu sálu, takže seminář se bude na podzim znovu opakovat. „Z těch, co psali udání a stížnosti na Komoru, tam ale nebyl nikdo,“ říká Marcel. Pochopitelně - málokterý islamofob má maturitu, a už vůbec ne lékařskou fakultu.