Ty nejlepší reklamy Super Bowlu pro rok 2017

Ty nejlepší reklamy Super Bowlu pro rok 2017 Zdroj: Reprofoto YouTube.com

Nejlepší reklamy Super Bowlu 2017
Nejlepší reklamy Super Bowlu 2017
Nejlepší reklamy Super Bowlu 2017
Nejlepší reklamy Super Bowlu 2017
Nejlepší reklamy Super Bowlu 2017
18
Fotogalerie

Neschopní ekoaktivisté, uprchlíci a Einstein hraje Lady Gaga. Sledujte nejlepší reklamy Super Bowlu

Minuta vysílacího času během přestávky při Super Bowlu se může vyšplhat až na téměř 300 miliónů korun. I přesto firmy o vysílací čas ve finálovém zápase amerického fotbalu velmi stojí. Spoty velkých korporací, automobilek i internetových firem se předhánějí v kreativitě i kontroverzi. Letos se mezi reklamami objevily hned dvě s uprchlickou tematikou. Nechyběl ani megalomanský klip s akčními hvězdami a Kia natočila asi nejvtipnější spot, který si utahuje z ekologických aktivistů.

Budweiser – Zrozeni těžkou cestou

Video placeholde
Super Bowl 2017: Budweiser – Zrozeni těžkou cestou • YouTube.com

Reklama ukazuje životní cestu „uprchlíka“ Adolpha Busche, který utíká z Německa do USA. Musí snášet posměch i výhrůžky, když ho v Americe posílají domů. Nakonec v St. Louisu potká Eberharda Anheusera a společně začnou vařit nejpopulárnější pivo Spojených států.

National Geographic – Einstein hraje Lady Gaga

Video placeholde
Super Bowl 2017: National Geographic – Einstein hraje Lady Gaga • YouTube.com

Minimalistickou cestou, která nadzdvihne koutky vašich úst, se vydala televizní stanice National Geographic. Její spot propaguje televizní seriál Génius, o němž si více můžete přečíst ZDE. Geoffrey Rush, který ztvárňuje slavného génia, v reklamě hraje na housle melodii písničky Bad Romance od Lady Gaga.

Kia — Melissa McCarthyová zachraňuje zvířata

Video placeholde
Super Bowl 2017: KIA - Melissa McCarthy zachraňuje zvířata • YouTube.com

Automobilka Kia obsadila do své reklamy herečku Melissu McCarthyovou, jež hrála kuchařku Sukkie v seriálu Gilmorova děvčata. Ve spotu však představuje zapálenou ekoaktivistku, která nejdřív zachraňuje velryby, později stromy, pak bojuje proti tání ledovců a nakonec se ještě pokusí zkrotit nosorožce. Pointou je, že k ochraně životního prostředí nemusíte takto bláznit, ale stačí jezdit v autě na ekologický pohon.

84 Lumber – Cesta z Mexika do USA

Video placeholde
Super Bowl 2017: 84 Lumber – Cesta z Mexika do USA • YouTube.com

Největší kontroverzi vyvolala reklama na americkou firmu 84 Lumber, jež prodává stavebniny. V kompletní pětiminutové verzi sledujeme cestu mexické matky s dcerou, které cestují do USA, ale zastaví je zeď. Tu nakonec překonají díky dveřím, jež tam postavili američtí řemeslníci. Slogan je: „Touha uspět je zde vždy vítána.“

wix.com – Kurýr a Wonder Woman demolují hospodu

Video placeholde
Super Bowl 2017: wix.com – Kurýr a Wonder Woman demolují hospodu • YouTube.com

Společnost, která nabízí jednoduchou tvorbu webových stránek, ukázala, že se rozhodně nebojí natočit reklamu s obrovským rozpočtem. Hvězdami jejich klipu jsou izraelská kráska Gal Gadonová (představitelka Wonder Woman) a britský drsňák Jason Statham (Kurýr, Postradatelní). Ti zdemolují restauraci, v níž vaří i kuchař Felix, který si díky tomu otevře přívěs s pouličním jídlem.