Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Bývalou první dámu a ministryni zahraničí uvedla na scénu její dcera Chelsea jako "mou matku a mou hrdinku".
Nominační sjezd demokratů ve Philadelphii: Chelsea Clinton s manželem Markem
Chelsea v době, kdy byla těhotná s malou Charlotte.
Chelsea s manželem.
Chelsea s bříškem.
23
Fotogalerie

Internet zesměšňuje Trumpova nejmladšího syna. Zastala se ho dcera Clintonové

Internetoví trollové vcelku pravidelně zesměšňují všechny veřejné činitele a nic jim není svaté. V případě Donalda Trumpa se ale část jejich energie přesunula na jeho nejmladšího syna. Sociální sítě zaplavily výstřižky z veřejných vystoupení, na kterých je desetiletý Barron Trump terčem posměchu. Za syna současného prezidenta se ale veřejně postavil někdo, koho byste v této roli vůbec nečekali. Chelsea Clintonová, dcera poražené kandidátky.

Šestatřicetiletá Chelsea ví, jaké to je dospívat v Bílém domě. Život pod neustálým dohledem médií s tím, že si nesmíte dovolit udělat žádnou chybu, umí být pořádně těžký. A své o tom nyní ví i Barron Trump, který si, po právu svému věku, ještě neuvědomuje, že jeho chování na otcových akcích pozoruje skrze objektivy kamer celý svět. Často se tedy nudí, vypadá unaveně a dělá různá gesta. A právě to se stalo terčem internetových trollů.

Video placeholde
VIDEO: Kompilace Barronových přehmatů, ze kterých si dělají lidé legraci na sociálních sítích • YouTube.com

První dítě v Bílém domě, které postřílí své spolužáky. Zapálí oválnou pracovnu. Je to syn ďábla. To jsou jen některá z mnoha označení, kterým Barron na sociálních sítích čelí. A i když by ve svém věku ještě neměl podobné stránky navštěvovat, pravděpodobně to jeho pozornosti neušlo.

Proti tisícovkám komentářů se postavila Chelsea Clintonová, která na svůj Twitter napsala: „Barron Trump si stejně jako všechny děti zasluhuje, aby byl prostě dítětem. Ochrana každého dítěte ale zároveň znamená také zpochybňovat kroky prezidenta USA, které by mohly dětem škodit."

I když s ní mnoho lidí souhlasí, okamžitě se vyrojily i zástupy odpůrců. Její gesto však ukázalo, že i politickou volbou "znepřátelené" rodiny se mohou spojit a vyzvat ke stejnému postupu i celou zemi. Je totiž úplně jedno, jaký bude Donald Trump prezident. Hněv jeho odpůrců by měl vždy směřovat pouze na něj a nesnižovat se k útokům na nejmladší členy jeho rodiny.