Video placeholde

Internet si utahuje z Trumpa. Ukradl svůj projev záporákovi z Batmana?

Video, které začalo kolovat po internetu ukazuje, že se současný americký prezident Donald Trump při psaní svého první projevu velmi inspiroval v komiksovém světě. Celá jedna pasáž jeho projevu je téměř identická s tím, co říká padouch Bane ve filmu Temný rytíř povstal. Podívejte se!

Podstatnou část Trumpova prvního prezidentského projevu tvořila proklamace toho, jak se chystá vzít moc hlavnímu městu a navrátit ji zpátky občanům USA. Doslova řekl: „Předáváme moc z Washingtonu a dáváme ji zpátky vám, lidu”. Pouhých pár minut po pronesení těchto slov se už na Twitteru objevilo video, kde fiktivní padouch Bane pronáší stejná slova. A dokonce používá stejnou dikci.

Video placeholde
VIDEO: První projev prezidenta USA Donalda Trumpa s českými titulky • YouTube.com

„Bereme Gotham zkorupovaným. Těm, kteří utlačovali celé generace. A vracíme ho zpátky vám, lidu,” řekne Bane, kterého ve filmu ztvárnil Tom Hardy. Celé to připomíná incident, který se odehrál během prezidentské kampaně. Nynější první dáma Melania Trumpová tehdy okopírovala projev Michelle Obamové. Nezbývá nám než doufat, že v příštích projevech bude současný prezidentský pár trochu kreativnější.