Ivanka Trumpová se stala jednou z nejmocnějších žen světa.

Ivanka Trumpová se stala jednou z nejmocnějších žen světa. Zdroj: Instagram - @ivankatrump

Ivanka Trumpová se stala jednou z nejmocnějších žen světa.
Ivanka Trumpová se stala jednou z nejmocnějších žen světa.
Ivanka Trumpová se stala jednou z nejmocnějších žen světa.
Ivanka Trumpová se stala jednou z nejmocnějších žen světa.
Ivanka Trumpová se stala jednou z nejmocnějších žen světa.
56
Fotogalerie

Ivanka Trumpová, která má českou matku, se stala jednou z nejvlivnějších žen světa

Melania Trumpová, manželka nového amerického prezidenta, zůstane do léta v New Yorku se synem Barronem, který tam ještě dokončí školní rok. V Bílém domě ve Washingtonu bude proto roli kvazi první dámy zatím plnit Ivanka Trumpová (35), dcera Donalda Trumpa, kterou má ze svého prvního manželství s Češkou Ivanou Zelníčkovou. Ivanka má ale na otce takový vliv, že je označována v současnosti za jednu z „nejvlivnějších“ žen Ameriky a tím i celého světa.

Ivanka má na svého otce tradičně z celé rodiny největší vliv, on na ní nejvíce dá. Velmi aktivně mu proto pomáhala a radila v kampani, až se v některých médiích začalo objevovat, že v budoucnosti by mohla být právě ona prezidentkou. Umí dobře mluvit a dokáže zapůsobit především na ženy. Na veřejnosti vystupuje jako dokonalá a milující matka a velmi často se objevuje se svými dětmi Arabellou, Josephem a Theodorem, který se narodil v březnu loňského roku v průběhu předvolební kampaně.

Je také aktivní v oblastech, které Trump předtím poněkud ignoroval. Například podporuje dobré projekty v ekologii. Přivedla v prosinci ke svému otci herce Leonarda DiCapria a představila mu jeho film o ochraně životního prostředí. Prezident pak po schůzce s hollywoodskou hvězdou poměrně překvapivě oznámil, že pokud budou projekty související s obnovitelnými zdroji energie přinášet pracovní místa, tak je bude podporovat. Předtím se k tomu neměl.

Trumpova dcera byla také členkou šestnáctičlenného týmu nového prezidenta, který od voleb připravoval změnu vlády. Hovořila proto přímo do sestavování kabinetu, který ovlivňuje celý svět.

Ivanka se kvůli práci ve Washingtonu vzdala před několika dny svého místa viceprezidentky v Trump Organization, aby nebyla ve střetu zájmů. Stěhuje se také s celou rodinou do hlavního města, kde koupili dům ve čtvrti Kalorama (tam bude bydlet i Baracka Obama).

Vliv bývalé podnikatelky, modelky a televizní hvězdy, bude zesílen ještě tím, že její manžel Jared Kushner se stal šéfem poradců v Bílém domě. Kvůli muži, který pochází ze silně věřící židovské rodiny, konvertovala v roce 2009 k judaismu. Izraelská média proto označují v současnosti tento manželský pár za jedny z „nejvlivnějších Židů světa“.

I když se její rodiče rozvedli už v roce 1992, kdy ji bylo jen 11 let, má Ivanka velmi silný vztah se svoji matkou Ivanou, která se narodila ve Zlíně. Na rozdíl od svého bratra Donalda ale nehovoří česky, ovládá jen pár slov. Umí však velmi dobře francouzsky. Má také časté kontakty se svoji českou babičkou Marií, která tráví hodně času v New Yorku.

Ivanka byla vždy hvězdou světa celebrit zejména v New Yorku. Její přítelkyní byla například dědička hotelového řetězce Paris Hilton, nebo dcera někdejšího populárního starosty New Yorku, Georgina Bloombergová. Dlouhá léta se také přátelí s Chelsea Clintonovou, jejíž matka loni kandidovala proti jejímu otci.

Je také hodně aktivní na sociálních sítích, podívejte se proto na některé fotografie z jejího Instagramu.