Žena si myslela, že se modlí k patronu chudých. Ve skutečnosti se jedná o postavičku z Pána prstenů

Žena si myslela, že se modlí k patronu chudých. Ve skutečnosti se jedná o postavičku z Pána prstenů Zdroj: Flickr

Nejvtipnější objev roku: Zbožná babička se roky modlila k sošce Elronda, postavě elfa z Pána prstenů

Seniorka žijící v Brazílii si myslela, že se modlí ke svatému Antonínovi. Tedy přesněji, k jeho sošce. Po letech ale zjistila, že soška nevyobrazuje jejího oblíbeného svatého, nýbrž postavu z knih a filmů Pán prstenu.

„Nejvtipnější objev roku 2016,“ komentují lidé na sociálních sítích případ, který teprve před několika dny prolétl brazilskými, a následně světovými médii. O tom, že se brazilská babička, Gabriela Brandaová, modlí k sošce, která se svatým Antonínem z Padovy nemá nic společného, se jako první z rodiny dozvěděla její vnučka. Té byl podezřelý vzhled svatého, který byl mladý, pohledný, měl dlouhý plášť, pásek, vlasy spletené do dvou copů a ozdobný pásek na čele.

Vnučka pak na sociálních sítích oznámila, že její babička se roky modlila k postavičce z knižní a filmové trilogie Pán prstenů. Jde o Elronda, vládce Roklinky, místa, v němž se zrodilo Společenstvo prstenu, které má pomoci hobitovi Frodovi odnést prsten do Mordoru a tam jej zničit. Elronda také známe jako otce Arwen, do které se zamiluje Aragorn. Ve filmovém zpracování režiséra Petera Jacksona hrál postavu Elronda herec Hugo Weaving. Postavička, ke které se Brazilka modlila, je mu navlas podobná.

 

Žena pochází z brazilského města Florianópolis. Vnučka na sociálních sítích sice nesdělila, zda babičce o svém zjištění řekla, o reakci zbožné Gabriely se však postarala média, žena o svém omylu již tedy ví. „V životě bych neřekla, že se mi něco takového může stát,“ uvedla pro server Stanthony.org. Svatý Antonín, patron chudých, je jedním z nejoblíbenějších římskokatolických svatých.