Cristiano Ronaldo prodává své Bentley

Cristiano Ronaldo prodává své Bentley Zdroj: www.silverstoneauctions.com, Reflex.cz

Cristiano Ronaldo prodává své Bentley
Cristiano Ronaldo prodává své Bentley
Cristiano Ronaldo prodává své Bentley
Cristiano Ronaldo prodává své Bentley
Cristiano Ronaldo prodává své Bentley
13
Fotogalerie

Chcete koupit slavné auto? Ronaldo prodává své luxusní bentley. A pozor, není drahé!

Kdyby vám tenhle vůz nabízeli v autobazaru, řekli by, že to je anglická kvalita po prvním majiteli, který s ním jezdil jen v sobotu na zápasy a „nalítáno“ to má jen jednou „kolem koule“. V normální mluvě to znamená, že luxusní bentley z roku 2008, jež má najeto jen 55 tisíc kilometrů a jehož jediným majitelem byl fotbalista Cristiano Ronaldo, jde příští týden do prodejní aukce.

I když denně zaplaví internet milióny inzerátů na ojeté vozy, sem tam se mezi nimi najdou skutečné lahůdky. A když jde do prodeje vůz jednoho z nejlepších fotbalistů světa, Cristiana Ronalda, každý automobilový nadšenec musí okamžitě zpozornět. Bentley Continental GT Speed z roku 2008 čili luxusní GT, které bylo ve své době nejvýkonnější a nejdražší continental vůbec, se bude dražit příští víkend 12. – 13. listopadu. Přihodit si na ně můžete už teď.

Velmi zajímavá je i cena. Za vůz, v němž najel útočník Manchesteru United a Realu Madrid pouze 35 tisíc mil, by měl podle odhadu zájemce zaplatit lehce pod dva milióny korun. V době koupě přitom stál více než dvakrát tolik. Auto je přitom ve skvělém stavu. Lak je v provedení Sapphire Blue a interiér je ve světlé kůži odstínu Magnolia. Pod kapotou pak hřmí šestilitrový motor s dvanácti válci o výkonu 610 koní. A i když to na místních silnicích asi nevyužijete, bentley můžete prohnat až rychlostí 325 km/h. Vzhledem k tomu, že si auto Ronaldo koupil během svého působení v Manchesteru, je třeba počítat s volantem na pravé straně.

Sběratel i ničitel drahých vozů

Držitel zlatého míče z let 2013 a 2014 je známý svou láskou k luxusním vozům, má ale i schopnost s nimi bourat. V roce 2009 zdemoloval prakticky nové Ferrari 599 GTB, jehož vrak byl později také na prodej. Další auta, včetně nyní prodávaného bentley, měla štěstí. V jeho garáži tak najdeme kousky, jakými jsou Ferrari 599 GTB Fiorano, Ferrari F430 a Ferrari 599 GTO, Porsche 911 Carrera S, Audi R8, RS6 a RS5, propracovaná limuzína A8 a taky víceúčelové SUV Audi Q7. Třešničkami na dortu pak jsou Aston Martin DB9, Rolls-Royce Phantom, Lamborghini Aventador a Bugatti Veyron.

Dá se jen předpokládat, že si Ronaldo prodejem modrého bentley dělá v garáži místo na další parádní kousek. I když španělský fotbalista nepotvrdil, jaká značka rozšíří jeho početnou sbírku, můžeme si zatipovat. Zatím mu ve sbírce chybí třeba tesla nebo momentálně nejdražší superauto světa Koenigsegg CCXR Trevita. Vaše tipy nám napište do komentářů.