190 metrů vysoký Trump International Hotel v Las Vegas

190 metrů vysoký Trump International Hotel v Las Vegas Zdroj: Profimedia.cz

Ivanka Trumpová je dcerou Donalda Trumpa a jeho někdejší manželky Ivany, která se narodila ve Zlíně.
Donald Trump
Donald Trump a Paul Manafort (vpravo)
Republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump ohlásil "daňovou revoluci", jakou prý Amerika nepoznala od dob Ronalda Reagana.
Donald Trump s dcerou Ivankou
13
Fotogalerie

Chystá se blokáda Trumpova hotelu v Las Vegas. Heslo zní: Kulinářstvím proti snobství!

Donald Trump má v srdci města hazardu, nevadském Las Vegas, silného protivníka. Není jím nikdo jiný než Unie kuchařů, která chystá na středu protest proti jeho prohlášením vůči imigrantům z Latinské Ameriky. 

Donald Trump dnes ponese následky své protipřistěhovalecké rétoriky, jíž se drží od počátku prezidentské kampaně. Na následek, který je vcelku mírný, ale velmi zajímavý, upozornila včera americká média. Nevadský svaz kuchařů, mezi nimiž je také velké procento imigrantů z Latinské Ameriky — především Mexika —, se totiž rozhodl, že na dnešní den uspořádá velkou blokádu Trumpova okázalého hotelu v samém centru Las Vegas.

Blokáda se uskuteční před hotelem Trump International, kde se sjede několik nákladních aut s jídlem, kde bude k mání tradiční mexické jídlo tacos, samozřejmě v mnoha provedeních. Odboráři, kuchaři, ale také pracovníci Trumpova hotelu se sejdou a spojí, aby dali najevo svůj nesouhlas s Trumpovými prohlášeními. Na auta bude údajně možné napsat Trumpovi vzkaz nebo se jen podepsat.

Donald Trump vlastní v Las Vegas jednu z nejokázalejších staveb, 190 metrů vysoký Trump International Hotel, jehož stěny jsou pokryty pláty zlata. Právě před ním se dnešní akce bude konat. Trump ani jeho mluvčí se k události nijak nevyjádřili.

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH V USA >>>