Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Ve Sportce padla druhá nejvyšší výhra v historii, sázkař získal 201 milionů korun

Ve středečním slosování Sportky vyhrál sázkař v okrese Ústí nad Labem 201,25 milionu korun. ČTK to dnes sdělila společnost Sazka, která hru provozuje. Jde o druhou nejvyšší výhru ve Sportce, rekordních 399,9 milionu korun vyhrál v listopadu 2013 sázkař na Chrudimsku.

Podmínkou pro získání Superjackpotu je vyplnění všech deseti sloupců a vsazení doplňkové hry Šance. Takový tiket stojí 220 korun. Poslední vylosované číslo Šance se navíc musí shodovat s posledním vsazeným.

Čerstvý výherce podle Sazky vsadil jen pár hodin před losováním na jednom z terminálů v okrese Ústí nad Labem. Nespoléhal na náhodný tip, vsadil vlastní čísla. "Výherce má nyní 35 dní, aby se o svoji výhru přihlásil. Sazka mu ji potom pošle celou na účet, který si výherce určí. S jistotou mohu říct, že si ji užije ještě před Vánocemi," uvedl mluvčí Sazky Václav Friedmann.

V letošním roce Sazka eviduje 85 milionářů, kterým vyplatila téměř 700 milionů korun. Vůbec nejvyšší výhru vyplatila Sazka loni ve hře Eurojackpot. Výherce, který si vsadil v Pardubickém kraji, získal 2,466 miliardy korun.

Sazka je nejstarší loterijní společnost v České republice s podílem zhruba 95 procent na trhu loterií a podobných her. Hlavními loterijními produkty společnosti jsou číselné loterie s nejznámější hrou Sportka. Sazka je členem investiční skupiny KKCG, působící v 11 zemích. V České republice má Sazka více než 7200 prodejních míst.