Barack Obama v restauraci Nancy´s, kde byla na brigádě jeho dcera Sasha.

Barack Obama v restauraci Nancy´s, kde byla na brigádě jeho dcera Sasha. Zdroj: Youtube.com

Brigáda za všechny prachy: Obamova dcera pracovala v restauraci. Hlídalo ji 6 agentů!

Sasha Obamová, patnáctiletá dcera amerického prezidenta, byla podle zpráv amerických médií na letní brigádě v restauraci Nancy´s na ostrově Martha's Vineyard ve státě Massachusetts. Její matka Michelle v této souvislosti hovořila o tom, že se prezidentská rodina snaží, aby jejich dcery pokud možno žily „normálně“. Jenže na brigádě teenagerky Natashy nebylo normálního nic.

Podle deníku Boston Herald se nejednalo o klasickou brigádu, ale jen o několik dní lehčího zaměstnání v podniku rodinného přítele Obamových. Restauraci Nancy´s Oyster Bar, která se specializuje na mořské plody, vlastní Joe Moujabber a ten je přítelem amerického prezidentského páru. Rodina proto v době volna tento podnik často navštěvuje.

Sasha pracovala pouze čtyři hodiny denně jen v průběhu tohoto týdne a v sobotu ji brigáda skončila. Navíc začínala ráno, kdy byla restaurace ještě zavřena a končila v poledne, tedy půl hodinu poté, co se podnik otevřel veřejnosti. Se zákazníky tedy do styku moc nepřišla.

Celou letní brigádu pro Sashu podle amerických médií navíc „jistilo“ šest agentů tajné služby, kteří po celou dobu jejího pobytu restauraci pečlivě hlídali.  

Vskutku práce za všechny prachy. Zprávy ale nehovoří o tom, zda Obamova dcera dostala za zhruba celkem dvacet hodin práce i nějaké peníze.