Renata Vesecká

Renata Vesecká Zdroj: ČTK

Vesecká v září odejde z ERÚ. V úřadu vydržela necelé dva roky

Po necelých dvou letech končí své působení na Energetickém regulačním úřadu bývalá nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká. „O skončení služebního poměru požádala k 1. září letošního roku,“ potvrdil informaci o odchodu Vesecké mluvčí úřadu Michal Kebort. Více na: http://zpravy.e15.cz/kancelar/personalie/vesecka-v-zari-odejde-z-eru-v-uradu-vydrzela-necele-dva-roky-1311514#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Veseckou jmenovala do funkce místopředsedkyně úřadu jeho šéfka Alena Vitásková. Kvůli jmenování ji loni začala vyšetřovat policie. V lednu ji státní zástupce v této kauze obžaloval z trestného činu porušení povinnosti při správě majetku a zneužití pravomoci.

Vitásková čelí podezření, že Veseckou do funkce jmenovala v rozporu s energetickým zákonem. Bývalá šéfka státních zástupců totiž podle policie nesplňovala zákonná kritéria pro výkon funkce. Nepůsobila nejméně sedm let praxe v oboru energetiky, a z toho tři roky v řídící nebo vedoucí funkci. Státu tak vznikla škoda více než milion korun, který úřad Vesecké vyplatil jako plat po dobu výkonu místopředsednické funkce.

CELÝ TEXT SI PŘEČTĚTE NA WEBU E15.CZ >>>