Okolo Trumpovy hvězdy vytvořil umělec miniaturní zeď.

Okolo Trumpovy hvězdy vytvořil umělec miniaturní zeď. Zdroj: EPA/ČTK

Okolo Trumpovy hvězdy vytvořil umělec miniaturní zeď.
Okolo Trumpovy hvězdy vytvořil umělec miniaturní zeď.
2
Fotogalerie

Humorem proti hlouposti: Kolem hvězdy Donalda Trumpa vyrostla miniaturní zeď

 

Umělec, který si říká “Plastic Jesus” neboli Plastový Ježíš, obehnal hvězdu Donalda Trumpa na Chodníku slávy minuaturní zdí. Symbolika této malé performance tkví v Trumpových prohlášeních ohledně plotu, který by republikánský prezidentský kandidát rád viděl po celé hranici s Mexikem.

Kuriózní informaci přinesla včera britská BBC. Ta uvedla, že miniaturní zeď na místo upevnil umělec, který se tímto chtěl ohradit proti Trumpovým výrokům, které již v loňském roce prohlašoval během svých meetingů. Zeď je podle Trumpa jediná možnost, jak zastavit bezprecedentní migranty do Spojených států.

 

Zeď vzbudila ihned zájem veřejnosti. Slavný losangeleský Hollywood Boulevard se celkem rychle zaplnila lidmi, kteří si zeď se zájmem prohlíželi. Byť se kolemjdoucí většinou s pochopením smáli, BBC uvedla, že byli i tací, kdo s umělcovou instalací vyjádřili nesouhlas. “Trumpovo prezidentsví je přesně to, co potřebujeme,” citovala jednoho z kolemjdoucích, jemuž se Trumpovy názory na migraci zdají být v pořádku. “Chtěl jsem vytvořit kousek, který by vzbuzoval zájem o Trumpovu politiku,” uvedl Plastic Jesus s tím, že spíše než nesouhlas s Trumpovými názory si přál vzbudit diskusi.

Donald Trump získal svou hvězdu slávy v roce 2007. Je v pořadí 2327. hvězdou, která na Hollywood Boulevardu leží - první hvězdu získala v roce 1960 filmová herečka Joanne Woodwardová.