Na účtech džihádistů se objevovaly obrázky, ze kterých rozhodně nebude mít IS radost.

Na účtech džihádistů se objevovaly obrázky, ze kterých rozhodně nebude mít IS radost. Zdroj: anonymous

Anonymous v akci: Hackeři řádí na Twitteru, mstí se za masakr v Orlandu

V reakci na střelbu v nočním klubu Pulse v Orlandu, která má 49 obětí, především příslušníků LGBT komunity, se hackerská skupina známá jako Anonymous rozhodla napadnout vybrané účty na sociální síti Twitter. 

Sociální sítě jsou pro Islámský stát významným nástrojem propagandy. Hackeři se proto rozhodli znepříjemnit přáznivcům IS život. Na Twitter džihádistů umístili duhové barvy a tweety oslavující LGBT komunitu 

Za Anonymous se vyjádřil hacker používající přezdívku WauchulaGhost

„Udělal jsem to pro lidi z Orlanda. Islámský stát útok oslavuje, a tak jsem si řekl, že se postavím za ty, kdo byli zavražděni. Braní životů nevinným lidem nebude tolerováno,“ řekl serveru Newsweek.

 „Chtěl bych říci, že tam nedáváme explicitní pornografické materiály. A naším cílem není urážet muslimy. Naše akce jsou mířeny proti džihádistickým extremistům. Mnoho z nás je také muslimské víry a respektujeme každé náboženství, pokud nepřipravuje o život nevinné lidi,“ dodal hacker.

 

WauchulaGhost nakonec zveřejnil u účtů, které patří IS IP adresy, telefonní čísla a další kontaktní informace pro kolegy hackery k použití.

Skupina Anonymous a teroristická organizace Islámský stát vedou válku na sociální síti Twitter od útoku na redakci Charlie Hebdo.