Uprchlíci na rakousko-bavorském přechodu Wegscheid.

Uprchlíci na rakousko-bavorském přechodu Wegscheid. Zdroj: Metropolico.org (CC BY-SA 2.0)

Uprchlíci na rakousko-bavorském přechodu Wegscheid.
Uprchlíci na rakousko-bavorském přechodu Wegscheid.
Notoričtí vítači.
Uprchlíci na vlakové stanici Kolín/Bonn.
Uprchlíci na vlakové stanici Kolín/Bonn.
5
Fotogalerie

Němci lžou o kriminalitě migrantů, čísla je usvědčují

Německá vláda poprvé zveřejnila údaje o kriminalitě imigrantů. A je to taková síla, že spolkové ministerstvo vnitra začalo okamžitě lhát a přesvědčovat veřejnost o správnosti sluníčkářských postojů. Pojďme se na čísla podívat objektivně, ne manipulativně.

„Přistěhovalci nepáchají více trestné činnosti než Němci,“ prohlásila mluvčí německého ministerstva vnitra.

Šlo o reakci na zprávu Spolkového kriminálního úřadu, která překonala tlak politické korektnosti a zveřejnila zprávu o kriminalitě migrantů v prvním čtvrtletí letošního roku. Pro němčiny znalé je zde.

Pro němčiny neznalé shrnuji: Imigranti spáchali (nebo se pokusili) za první tři měsíce letošního roku šedesát devět tisíc trestných činů, což je strašně moc. Kdybych byl německý vládní sluníčkář, asi by mě taky při pohledu na ta čísla nenapadlo nic chytřejšího než lhát. Ale vzhledem k tomu, že nejsme ani Němci, ani sluníčkáři, ale lidé důvěřující kalkulačce, podíval jsem se na ta optimistická čísla pohledem suché statistiky. A výsledek je samozřejmě přesně opačný, než uvádí mluvčí německého vnitra.

Zpráva o kriminalitě v Německu totiž uvádí čísla o celkové trestné činnosti. A dočteme se, že za loňský rok bylo v Německu spácháno asi 6,3 miliónu trestných činů. Takže za čtvrtrok asi 1,6 miliónu trestných činů.

Imigrantů přišlo do Německa jen za loňský rok přes milión, Němců je jedenaosmdesát miliónů. Takže když to vydělíme, vyjde nám asi dvacet tisíc trestných činů za kvartál, spáchaných v Německu dohromady – etnickými Němci, naturalizovanými cizinci a čerstvými imigranty – na jeden milión obyvatel. To je průměrná německá kriminalita. Včetně té uprchlické.

Kriminalita uprchlíků, kterých je za loňský rok asi 1,1 miliónu, je však mnohem vyšší. V prvním letošním kvartálu spáchali šedesát devět tisíc trestných činů, což po vydělení dává číslo asi šedesát tři tisíc zločinů na milión imigrantů.

Takže v absolutních číslech spáchají samozřejmě Němci mnohokrát víc zločinů než imigranti, a to proto, že je jich osmdesát miliónů, čerstvých imigrantů jen něco přes milión. V relativních číslech, která dávají srovnání, však vychází přesný opak toho, co říká mluvčí německého ministerstva vnitra. Na dvacet tisíc trestných činů na milión hlav za kvartál, které vycházejí v Německu průměrně, připadá šedesát tři tisíc zločinů na milión imigrantů. To znamená, že imigranti mají asi třikrát vyšší kriminalitu, než je německý průměr. Takže tvrzení paní mluvčí je sluníčková proimigrační lež.