Světový týden respektu k porodu.

Světový týden respektu k porodu. Zdroj: respektkporodu.cz

Světový týden respektu k porodu.
Světový týden respektu k porodu.
Světový týden respektu k porodu.
Světový týden respektu k porodu.
4
Fotogalerie

Sekta domarodiček pořádá slet

V Praze začal Festival o těhotenství, porodu a rodičovství v rámci Světového týdne respektu k porodu. Ve skutečnosti jde o slet biomatek a domarodiček. A je zjevné, že jde o esoterickou sektu.

Zabývám se tematikou domácích porodů již řadu let, a řadu let se v diskusi s domarodičkami dostávám k momentu, přes který nejede vlak. Když uvedu relevantní statistická data, že děti při domácím porodu nesou čtyřnásobně větší riziko poškození porodními komplikacemi než děti rozené v porodnicích, najednou se dámy vždycky zaseknou a jdou do regresu. Potřeba rodit doma je totiž iracionální, regresní, divošská, a není založena na žádných racionálních argumentech.

Právě probíhá Světový týden respektu k porodu (myšleno ale spíše k domácímu porodu) a tuzemské domarodičky si k tomu uspořádaly fesťák. Když projdeme program, vidíme, že k domácímu rození patří celá řada dalších oborů, že jde o celé pataekologické bioezoterické hnutí.

V sekci festivalu Homo ekologicus nacházíme tyto položky: Biopotraviny, přírodní kosmetika, látkové pleny a moderní systémy látkových plen, oblečení z biobavlny, vlny a konopí, dámská intimní hygiena, prací a čisticí prostředky, aromaterapie. Rodit v konopí a za vůně vonných olejů může být určitě rajc, ale z hlediska zdraví dítěte a zdárného průběhu porodu je to fakt irelevantní. Přesto tato ekologicko-ezoterická biostrunka musí zaznít, bio a ezo ke kmeni domarodiček neoddělitelně patří.

Naprostý masakr pak tvoří jednotlivé přednášky festivalu. Cituji jen názvy, stačí to: Bachovy květové esence. Mé tělo, mé dítě, mé rozhodnutí. Uvědomění si vlastní síly skrze těhotenství, porod a mateřství. Orgasmický porod. “Horká linka do bříška” aneb komunikace s miminkem před i po porodu pomocí kineziologického svalového testu. Divadelní představení Nástřih. Transformační síla porodu. Zpracování placenty.

To není program konference o rození, ale program esoterického setkání hysteriček. Transformační síla porodu je hned vedle čaker, a Bachovy květové esence jsou oblíbenou metodou léčitelů. Konference je přehlídkou iracionality, víry v nejrůznější přírodní magie a šarlatánství. Proto bude i nadále zcela vyloučena racionální debata s domarodičkami, že rodit v nemocnici je pro dítě bezpečnější. Jejich pohnutky jsou totiž zcela iracionální, regresní, a vymlouvat jim domarození rizikem pro dítě je asi stejně smysluplné, jako vymlouvat jehovistům, že nemají v zájmu udržení při životě odmítat transfuzi krve. Kde je regresní iracionální víra, argumenty nepomůžou. A domarodičky jsou neoddiskutovatelně sektou. Ještě že, jak zveřejnila ČT, zajímá domácí porod jen dvě procenta našich žen. Takže devadesát osm procent rodiček je snad psychicky zdravých - a to je optimistická informace!