Princ Harry

Princ Harry Zdroj: Profimedia.cz

Princ Harry emotivně promluvil o smrti své matky Lady Diany: „Když zemřela, byla to prázdnota, díra“

Princi Harrymu, který je pátým následníkem britského trůnu, bylo jen 12 let, když v Paříži tragicky zahynula jeho matka princezna Diana. Jak ale teď řekl v rozhovoru pro časopis People, smrt Diany pořád velmi emocionálně ovlivňuje jeho život. „Když v roce 1997 zemřela, zůstala tam pro mě díra.“

„Všechno, co chci udělat, je, aby bylo vidět, jak jsem na moji matku pořád neuvěřitelně pyšný. Když zemřela, zbyla tam pro nás i obrovské množství lidí po celém světě díra. Chci, podobně jako bratr William, ve zbytku života vyplňovat tu prázdnotu tím, že budeme dělat i to, co by dělala ona,“ řekl Harry v interview, které se objeví v časopise People 16. května.

Harry (31), který v minulosti proslul i několika skandály, se hodlá po vzoru své matky věnovat především charitativní činnosti. „Vím, že hodně z mé matky je ve mně, proto dělám spoustu věcí, které by asi dělala i ona,“ říká princ.

V poslední době se Harry skutečně více ukazuje na různých charitativních a humanitárních akcích po celém světě, často vystupuje se svým bratrem Williamem. Setkali se nedávno v Londýně například s americkým prezidentem Barackem Obamou a jeho manželkou

U Britů si některé průšvihy (kdy se například opil či tancoval nahý) „vyžehlil“ Harry i tím, že dvakrát sloužil jako voják ve válce v Afghánistánu. Podle jeho spolubojovníků v armádě fungoval jako každý jiný voják.