Video placeholde

Quidův palec nahoru: Někdo má srdce, jiný nemá nohu. A všichni mají mozek, který se nebojí používat

Co Quida MC za poslední týden na youtuberské scéně zaujalo nejvíc? Ždímání peněz z malých fanoušků, pohled na vlastní dílo z odstupu, mobily a jejich vliv na dnešní život nebo způsoby, jak se vyrovnat s nemocí a strachem (nejen z ní). Jak vidno, celkem vážná témata, tentokrát.

Vstup na velké youtuberské akce dnes stojí 500 korun, resp. 1100, když jde o VIP lupen. Stojí to za to? NejFejk si myslí, že ne. A že to vypovídá cosi nelichotivého o schopnosti lidí vážit si peněz.

Peťan se s pobavením a odstupem zamýšlí nad svým prvním filmem, který natočil osm let zpátky. Pěkná ukázka zdravé sebereflexe.

Pryč z civilizace. Do lesa nejlépe. A tam dumat o mobilních telefonech. A pěkně do hloubky – probrat jejich historii, vzhled i váhu. To je ve zkratce vlog Vidraila. Ale k tomu je třeba dodat, že Vidrail video prokládá řadou scének, ve kterých cestuje do minulosti i budoucnosti a navrch přihazuje řadu dost vtipných přirovnání. Prostě banální téma podává neotřelým způsobem.

Naopak dost přízemně vypadá zkraje vlog Atiho. Ale opravdu jen zpočátku. Povídání o ulomené noze stojánku na kameru mu totiž slouží jako oslí můstek k tomu, aby složil poklonu způsobu, jakým se jeho kolega Martin Rota vyrovnává se svými závažnými zdravotními problémy.

A právě posledně jmenovaný získává Quidův palec nahoru. Jak bylo předestřeno, Martin Rota má ne nezávažný zdravotní problém. Vyrovná se s ním ale bez patosu, s nadhledem a obdivuhodnou otevřeností.  A jeho recept, jak čelit strachu, který podobné situace běžně provází, je dost univerzální.  

Všechna videa: