Za azylovou obranu hrozí stíhání

Za azylovou obranu hrozí stíhání Zdroj: Fbdnet

V průvodu v Bavorsku byla atrapa tanku s nápisem azylová obrana

Součástí nedělního masopustního průvodu v bavorské obci Steinkirchen byla také atrapa tanku s nápisem azylová obrana. Případem se nyní zabývá prokuratura, která prověřuje, zda se nestal trestný čin.

Součástí atrapy tanku německé armády bylo několik sporných nápisů. Jeden z nich uváděl, že tank je třetím azylovým balíčkem. Německá vláda v uplynulém týdnu schválila druhý balíček azylových opatření, který mimo jiné rozšiřuje seznam bezpečných zemí o několik severoafrických států.

Vedle cedule azylová obrana byl také výrok kancléřky Angely Merkelové, která o uprchlické krizi prohlásila, že ji Německo zvládne.

Pořadatelé průvodu se za zařazení tanku omluvili a označili to za nemístný žert. Vyjádřili také lítost nad tím, že se karneval zařadil k nepřátelství vůči cizincům, ačkoli v průvodu šli i běženci.

Karneval je tradičně posledním uvolněním před půstem předcházejícím Velikonocům. V Německu je masově slaven zejména v Porýní, ale průvody se konají po celé zemi, ale také v Rakousku či Švýcarsku.