Petr Kramný přijíždí k ostravskému soudu

Petr Kramný přijíždí k ostravskému soudu Zdroj: ČTK/Ožana Jaroslav

Monika, Klára a Petr Kramní
Rodina Kramných
Monika, Klára a Petr Kramní
Monika a Petr Kramní
Obžalovaný Petr Kramný po více než roční vazbě, hubenější a s želízky na rukou
6
Fotogalerie

Petr Kramný nebude souzen za křivé obvinění policistů

Petr Kramný, odsouzený za vraždu manželky a dcery v Egyptě zatím nepravomocně k 28 letům vězení, nebude stíhán za křivé obvinění policistů. Okresní soud v Ostravě toto stíhání zastavil pro neúčelnost. Vedle trestu za vraždu by trest za křivé obvinění (dva až osm let vězení) byl bezvýznamný. Napsal to dnes Deník.

Policie začala Kramného stíhat za křivé obvinění, protože tvrdil, že byl při jednom z výslechů týkajících se smrti jeho blízkých vystaven ponižování a policejnímu násilí.

Prý dostal úder do hlavy, po kterém spadl ze židle, pak mu policista dvakrát udeřil hlavou o zeď. Generální inspekce bezpečnostních sborů ale došla k závěru, že nic z toho se nestalo.

Mluvčí ostravského okresního soudu Lukáš Delong řekl Deníku, že rozhodnutí o zastavení stíhání zatím není pravomocné. Státní zástupce proti němu může podat stížnost, Kramný zase může trvat na projednání věci.

Podle letošního rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě má Kramný za vraždu manželky a dcery strávit ve vězení 28 let. Kauzu bude řešit Vrchní soud v Olomouci, ke kterému se Kramný, jenž vinu od počátku popírá, odvolal.

Státní zástupce si pro případné odvolání ponechal lhůtu, žádal pro obžalovaného 30 let žaláře. Podle rozsudku zabil Kramný své blízké elektrickým proudem. Už téměř dva roky je ve vazbě.