ilastrační foto

ilastrační foto Zdroj: čtk

Uprchlíci nesmějí do bazénu. Někteří z nich totiž obtěžovali ženy

Město Bornheim na západě Německa se rozhodlo zakázat mužům z místní uprchlické ubytovny vstup do bazénu. Chtěli učinit utrum slovnímu obtěžování žen.

Do městského bazénu se místní uprchlíci nepodívají. Návštěvnice i pracovníci městského bazénu si stěžovali na časté slovní obtěžování. „Říkám zcela jasně, že o našem respektu k rovnosti mezi muži a ženami nebudeme v Německu diskutovat,“ prohlásil Markus Schnapka ze sociálního úřadu města Bornheim, ležícího kousek od Bonnu.

Nejednalo se o žádné trestné činy, nicméně Schnapka ubytovnu navštívil a osobně mužské běžence seznámil se zákazem a jeho důvody. Ve chvíli, kdy sociální služba dostane informaci o tom, že ubytovaní chápou zásady chování k ženám, zákaz bude zrušen. Podle města není cílem dlouhodobě trestat někoho nevinného.

O problémovém chování mužů, které přivedla uprchlická krize, se stále debatuje. Diskuse jsou reakcí na silvestrovské útoky v Kolíně nad Rýnem a v dalších městech. Cesty a řešení, jak asimilovat kulturně velmi odlišné uprchlíky, se stále hledají.