Klasickou koledu nahráli Doctor PP (vlevo) i Lou Fanánek Hagen.

Klasickou koledu nahráli Doctor PP (vlevo) i Lou Fanánek Hagen. Zdroj: archív

A ty Vávro na tu pračku… Půjdem spolu do Betléma jako ska-punk, na domácí spotřebiče i v teroristické verzi

Ježíšku, panáčku, já tě budu kolíbati… znáte to od dětství. Většinou ale v tradiční, jednoduché formě. Oživte si klasiku třeba ve skapunkové úpravě či od šílených Norů, kteří místo nástrojů mají vybavení domácnosti.

Vánoční evergreen Půjdem spolu do Betléma zařadily do svého projektu Rocková nadílka skupiny Tři sestry a Divokej Bill, společně ji pojaly svižně a bez velkého patlání, prostě punkově. Akorát si texty upravy upravily podle svého bohatého nástrojového obsazení a z Fanánka je skřivánek.

Koledy mají evokovat vánoční pohodu, vřelé mezilidské vztahy a vůbec zahřát u srdíčka. Ale i tak vrcholně optimistická věc může vyznít úplně obráceně, stačí trocha snahy. Tu vynaložil zpívající právník Petr Pečený a jeho kapela Doctor PP, když tradiční koledu převrátili do hutného ska-punku.

Šílenější podobu dali písni šílení Norové, bůh ví, kde k ní vůbec přišli. Skupina Hurra Torpedo už léta koncertuje na domácí spotřebiče a nedávno se pustili i do české a slovenské verze vánočního šlágru. Marketingový úspěch zaručen.

Příště se těšte na mezinárodní hity Tichá noc či Rolničky. A jako bonus přinášíme verzi sice s tradiční muzikou, ale velice nezvykle pojatým videoklipem z produkce srandistů Tele Tele. Nic pro sluníčkáře.