Edward Norton

Edward Norton Zdroj: čtk

Edwarda Nortona dojaly příběhy Humans of New York, pro syrské uprchlíky vybral už 400 tisíc dolarů

Pokud sledujete stránky Humans of New York, jistě jste si všimli, že se fotograf a sběrač příběhů Brandon Stanton zaměřil v posledních příspěvcích především na příběhy syrských uprchlíků. Nechybí v nich emoce, ale ani autentičnost. Právě to zaujalo herce Edwarda Nortona.

Ten se na základě Brandonových příspěvků, které zjevně stejně jako další miliony lidí sleduje, rozhodl podpořit syrské uprchlíky, které se do Spojených států dostali většinou z tureckých uprchlických táborů. Šestačtyřicetiletého herce zaujal především příběh postaršího uprchlíka, který ztratil ve válce manželku a dceru. Sám je vědec – a proto se Norton rozhodl podpořit i je.

Podle webu časopisu Time chce Norton založit organizaci, která by pomáhala syrským uprchlíkům se rychleji a efektivněji integrovat do americké společnosti. Norton oslovil přímo Brandona, a ten jeho nabídku ke spolupráci ihned zveřejnil. Vzniklo tak spojení dvou oblastí, které dohromady budou pomáhat těm, kteří se po útěku ze země, zmítané válkou, ocitli zcela bez prostředků.