Vladimír Špidla

Vladimír Špidla Zdroj: ČTK

Uprchlická krize vyřešena, vložil se do ní Muhamad Špidla

Před bývalým sociálně demokratickým premiérem a eurokomisařem Vladimírem Špidlou stojí nová kariérní výzva: stal se jakousi diplomatickou spojkou mezi Prahou a Berlínem, která má urovnávat vztahy mezi Českem a Německem. Ty jsou kvůli odporu naší vlády vůči uprchlickým kvótám na bodě mrazu. Jak může tento muž, o němž jeho bývalý stranický a vládní kolega Miloš Zeman tvrdí, že patří do blázince, dosáhnout tak gigantického diplomatického úspěchu? Jednoduše.

Nejprve přesvědčí největší islamobijce ve vládě – ministra vnitra Chovance a ministra financí Babiše – že kvóty jsou prima a že uprchlíci okysličí náš skomírající národ, neboť přece i druhý jmenovaný je de facto uprchlík (a jak naší zemi okysličil!). Následně tento uprchlický pokrok vtluče do hlav i všem nám ostatním zpozdilcům a zapšklým xenofobům, odmítajícím vše neznámé. Pravděpodobně prostřednictvím masivní reklamní kampaně, ve které budou usměvaví Syřané stavět dálnice, přehrady, projektovat elektrárny a řídit lokomotivy, jejich manželky bádat s mikroskopem nebo pracovat coby špičkové lékařky a dítka navštěvovat pěkně integrovaně české školy a multikulturně se tam přátelit s našimi nadšenými potomky.

Až toto vše nastane (teď mám na mysli kampaň s najatými herci, ne realitu), tak v případném referendu, které se vyhlásí na základě petice islamofoba Klause, Konvičky, Okamury a Landy, se pro kvóty vysloví minimálně 99,9 procenta Čechů a naše vzájemné vztahy s Německem budou rázem prosluněnější, než proslulé modré nebe nad Berlínem. Ještě před tím totiž objede Špidla všechny německé uprchlické tábory, kde běžencům vysvětlí za pomocí tuny vícejazyčných eurobrožur na lesklém papíře, že Česko je uprchlíků ráj, ti se plácnou do čela, prohlédnou a naše země se pro ně rázem stane daleko atraktivnější, než Švédsko a Německo dohromady. A ve statisících se vydají na cestu za českým štěstím.

S podobnou vervou samozřejmě Špidla vyrazí za uprchlickými převaděči, kterým rozdá mapy, aby konečně pochopili, kde leží Česká republika.

Pokud Špidla bude dostatečně akční, a proč by tento eurodůchodce neměl být, díky očekávanému mohutnému odlivu uprchlíků z Německa přežije dnes tak těžce zkoušená nevůlí svého lidu kancléřka Angela Merkelová a tamní polofašistická euroskeptická hnutí, která se snaží vytřískat na utrpení muslimských běženců volební kapitál, ostrouhá politickou mrkvičku.

Tak vidíte, jak je důležité míti Špidlu.