Trest smrti pro šest lidí v Bangladéši za utýrání dvou dětí

Trest smrti pro šest lidí v Bangladéši za utýrání dvou dětí Zdroj: ČTK

Trest smrti pro šest lidí v Bangladéši za utýrání dvou dětí

Šest lidí bylo dnes odsouzeno v Bangladéši k trestu smrti za to, že týrali a pak zavraždili dva nezletilé chlapce. Jeden z případů byl natočen na video a rozšířil se po internetu, uvedla agentura AP.

Za smrt 13letého chlapce uložil soud nejvyšší trest čtyřem lidem, kteří dítě zmlátili tak, že nakonec svým zraněním podlehlo. Na 28 minut dlouhé videonahrávce chlapec volá o pomoc a prosí své trýznitele, aby ho přestali bít. Nakonec se mu pachatelé ještě vysmívají, když prosí o vodu.

V případu, který díky zveřejnění videa šokoval zemi, byli další čtyři lidé odsouzeni k trestům od jednoho roku vězení po doživotí.

Druhá kauza se týká vraždy 12letého chlapce, kterého jeho zaměstnavatel za to, že se vzdálil od práce v autodílně, potrestal tím, že mu vrazil kompresorovou hadici do análního otvoru a pustil vzduch. Dítěti tak způsobil vážná vnitřní zranění. Kromě majitele opravny byl odsouzen k smrti ještě jeden zaměstnanec.

Dětská práce související s rozšířenou chudobou a nedůstojné či násilné zacházení s nezletilými jsou v Bangladéši běžným jevem.