Nepoužité animace z filmu Svatý grál

Nepoužité animace z filmu Svatý grál Zdroj: Youtube / Monty python

Nepoužité animace z filmu Svatý grál
Nepoužité animace z filmu Svatý grál
Nepoužité animace z filmu Svatý grál
Nepoužité animace z filmu Svatý grál
Nepoužité animace z filmu Svatý grál
10
Fotogalerie

Monty Python zveřejnili nepoužité animace z filmu Svatý grál

Skupina Monty Python zveřejnila animace, které se nevešly do slavného filmu Monty Python a Svatý Grál a které od premiéry v roce 1975 ležely ve filmovém archívu. Video obsahuje 14 minut animací Terryho Gilliama, které kromě tvůrců dosud nikdo neviděl.

Neznámé animované klipy budou použity jako bonus do DVD a Blu-Ray disku, který vyjde u příležitosti 40. výročí premiéry filmu.

Video je zčásti komentované autorem animací, režisérem Terry Gilliamem, který odhaluje některé neznámé okolnosti vzniku filmu i zveřejněných animací. Ovšek, jak se dá čekat, po svém. „V podstatě je to jediný důvod, proč si Blue-ray koupit, tyhle nové animace. Ony to jsou vlastně staré animace, ale jsou to animace, které byly vystřiženy kvůli poněkud závistivým členům skupiny, kteří se pokoušeli zastavit mladého a talentovaného animátora – muže, který se mohl stát velkým animátorem, ale místo toho byl přinucen věnovat se živému filmování, aby zahladil své jizvy,“ vysvětluje v komentáři Gilliam.

Gilliam také prozrazuje, jak se pro film inspiroval ve středověkých ilustracích, i způsob, jakým animace vytvářel. A netají se skepsí k novým technologiím. „Vše, co teď vidíte je jen o trochu víc jasu,“ říká. „Což je v případě mých obrázků fascinující, protože jsem nikdy nepochopil o čem jsou, dokud jsme nebyli schopní se posadit a shlédnout to ve vysokém rozlišení…“

„Kdybychom tenkrát použili tyto animace ve filmu, byl by to obrovský úspěch. Nemuseli bychom teď vydávat Blu-ray disky,“ uzavírá Gilliam.  

 Nová, „čistá“ verze filmu „Monty Python a Svatý Grál“ půjde do prodeje na konci října. Jeden z dárkových balíčků například bude mít formu středověkého hradu, který slouží také jako katapult na vrhání gumových zvířátek.