Teri Blitzen

Teri Blitzen Zdroj: archiv Teri Blitzen

Teri Blitzen
Teri Blitzen s kamarádkou Gabrielou Heclovou na vyhlášení soutěže Blogerka roku 2014
Teri Blitzen s kamarádkou Gabrielou, která se také objevuje ve videích a mimo jiné je i sama točí
Teri Blitzen
4
Fotogalerie

Čtrnáctiletá vlogerka roku Teri Blitzen dobývá český internet

Teri Blitzen, vlastním jménem Tereza Hodanová, je teprve čtrnáctiletá vlogerka/youtuberka, která v současné době kraluje na českém internetu. Její fanouškovská základna na Facebooku čítá bezmála 60 tisíc fanoušků, na kanálu YouTube ji odebírá přes 102 tisíce uživatelů. A to je dost. Ne nadarmo se tato nadějná vlogerka stala historicky první vítězkou soutěže Blogerka roku 2014 v kategorii video, ocenění si přebrala na gala večeru 5. listopadu v hotelu Boscolo v Praze. Je mladá, krásná, ambiciózní, úspěšná a míří vysoko.

Teri, co vlastně děláš?

Jsem youtuberka, točím videa pro lidi mého věku. Točím téměř o všem, ale hlavně o sobě, o tom, jak prožívám svůj život.

Jsi „youtuberka“. Vysvětlila bys, co pojem „youtuber“ vlastně znamená?

Youtuber je jednoduše člověk, jenž svá videa tvoří a prezentuje na webu YouTube.

Jakému typu videí se věnuješ?

Točím beauty videa o líčení, kterým se říká „make up tutorial“, a jinak točím všeobecně o sobě.

Jak ses k natáčení dostala?

Neměla jsem si s kým povídat. Neměla jsem kamarády, byla jsem nemocná a nevěděla, co dělat, tak jsem si začala povídat s kamerou.

Tvoje fanouškovská stránka na FB má přes 58 tisíc fanoušků, na YouTube máš přes 102 tisíce odběratelů. Kdy jsi začala pociťovat, že to, co děláš, lidi baví?

Když jsem na své fanpagi na Facebooku měla prvních deset tisíc fanoušků, začala jsem cítit, že moje videa lidi baví, byla jsem pyšná.

Jaký je věkový průměr tvých fanoušků?

Mým fanouškům je mezi 17–24 lety. Byla jsem z toho hodně překvapená. Myslela jsem si, že mým fanouškům bude kolem 13 let.

Je ti 14 let, co ti na tvůj nápad řekli rodiče? Podporovali tě od začátku, nebo pochybovali o tom, že by tvá videa byla tak slavná?

Ze začátku nadšení nebyli, ale když jsem je do videí zasvětila, tak zjistili, že to má smysl, a začali mě podporovat. Mamka se zpočátku bála, aby mě nesledovali úchyláci, ale naštěstí ne.

Vzpomeneš si, které video mělo tak obrovský ohlas, že ses rozhodla jít do toho naplno?

Bylo to video s kamarádkou Gabčou, kde jsme paradoxně dělaly to, co děláme normálně. V tom momentě jsem si uvědomila, že bych mohla začít točit víc videí tohohle typu, a ne na sebe jen patlat make- up.

Minulý týden jsi vyhrála soutěž Blogerka roku 2014 v kategorii video, gratuluju! Napadlo tě třeba rok zpátky, že bys mohla být tolik oblíbená a úspěšná?

Děkuju. Vůbec mě to nenapadlo, nepřemýšlela jsem nad tím. Byl to můj sen, asi jako má někdo sen být prezidentem. Do soutěže jsem se vlastně ani nepřihlásila sama, nominovali mě moji fanoušci a povedlo se.

Jsou vlogy to, čím by ses v budoucnu chtěla živit a čemu by ses chtěla věnovat?

Moc mě to baví, a kdyby to šlo, točila bych vlogy moc ráda. Jenže si myslím, že tímhle se v budoucnosti neuživím. Chtěla bych studovat žurnalistiku.

Chtěla bys studovat žurnalistiku, co je tedy tvým cílem a snem? Novinářka, reportérka, moderátorka?

Chtěla bych psát do časopisu, ráda bych byla novinářka, redaktorka. Paradoxně mě vůbec neláká být reportérkou nebo moderátorkou, kameru mám radši, když s ní mířím doma sama na sebe.

Jak tě vnímají tvoji vrstevníci? Míváš občas pocit, že vybočuješ z řady?

Já se bavím se staršími lidmi, než jsem já, ti mě mají rádi. Abych pravdu řekla, se svými vrstevníky se vlastně nebavím, takže nedokážu posoudit, jak mě vnímají.

Kdo tě v činnosti nejvíc podporuje?

Rozhodně jsou to moji rodiče, nejlepší kamarádka Gabča, kamarádi, které okolo sebe mám, a dokonce i vlogeři. Neberou mě jako konkurenci, naopak.

Jsi mladá, krásná a úspěšná, což znamená, že kolem sebe musíš mít i spoustu nepřejících lidí. Jsou chvíle, kdy bys kvůli takovým lidem se vším nejraději sekla?

Měla jsem dřív tendence kvůli negativním ohlasům a komentářům se vším praštit, dneska už všechno ignoruju a vytěsňuju. Naučila jsem se to neřešit, negativním komentářům se zasměju a netrápím se tím. Ať si každý dělá, co chce. Já si taky budu dělat, co chci.

Plánuješ v nejbližší době něco speciálního?

Budou vánoční videa, budou speciální, ale zatím nechci prozrazovat, jak budou vypadat.

Kde bereš inspiraci?

Dřív, když jsem s natáčením začínala, jsem brala inspiraci u ostatních vlogerek. Dneska ji beru vlastně všude. Sedím o matematice ve škole, koukám na tabuli a napadne mě video, takže asi takhle.

Vrátím se ještě k žurnalistice – když chceš být novinářka, máš v tuto chvíli i blog, nebo jen točíš videa?

Mám i blog, ale ten je dost neprofesionální. Používám ho jako svůj deníček.

A poslední otázka na závěr: Jaký je tvůj životní sen, který by sis ráda splnila?

Upřímně ani nevím. Napadá mě cestování, těch vysněných zemí, kam bych se ráda podívala, je hodně. Životní sen jako takový však zatím nemám. Bojím se budoucnosti, nechci nad ničím přemýšlet a nic plánovat, abych nakonec nebyla zklamaná.