Singapur

Singapur Zdroj: wikipedia.org

10 nejlepších zemí světa pro turisty v roce 2015

Lonely Planet, prestižní a největší vydavatel turistických průvodců na světě, zveřejnil pořadí 10 nejlepších cílů pro turisty v příštím roce. Na prvním místě je Singapur a v první desítce jsou i tři evropské země. Podívejme se na pořadí:

1. Singapur – nabízí jedinečnou kulturu (směs čínských, indických a malajsijských vlivů), vynikající kuchyni, skvělé služby, zajímavou moderní architekturu a vzhledem k tomu, že příští rok oslavuje 50. výročí nezávislosti, očekávají se i velkolepé a překvapivé oslavy a akce.

2. Namibie – krásná příroda a na Afriku i poměrně dobré služby a bezpečnost pro turisty.

3. Litva – největší ze tří pobaltských republik, příjemné místo pro krátkou návštěvu, kombinace nové moderní společnosti a starého sovětského impéria.

4. Nikaragua – na rozdíl od jiných zemí regionu (Hundurasu či Salvadoru) je to bezpečná země, má stále neobjevené krásné pláže i málo známé kulturní a historické památky.

5. Irsko – místo už dobře známé, ale vždy nádherné kvůli krásné přírodě a příjemným lidem.

6.Republika Kongo – někdy je označováno jako Kongo-Brazzaville, má několik oblastí mimořádně kvalitně zachovaného deštného pralesu. I na Afriku skvělé podmínky pro návštěvu přírody.

7.Srbsko – poměrně překvapivá volba. Ale země se po určitém váhání vydala na demokratickou cestu, metropole Bělehrad je kulturním centrem, Srbové vynikají pohostinností a jih státu má krásná údolí a hory.

8. Filipíny – už léta tradiční, ale vzhledem k různorodosti (přes 7000 ostrovů) pořád lákavý cíl. Krásná příroda, nekonečné pláže a velmi vstřícní lidé.

9. Svatá Lucie – karibský ostrov má krásné pobřeží, hory, sopky a tropické lesy.

10. Maroko – kombinace moderní atmosféry a historie. Lákadlem je i pohoří Atlas a pro některé i lehká dostupnost lehčích drog.

Vítězem pro rok 2014 byla Brazílie, zejména kvůli pořádání mistrovství světa ve fotbale. Nakonec ale mnoho lidí nepřilákala, některé odradily nepokoje, které se zde před šampionátem odehrávaly a také pověst, že je zde vysoká kriminalita.