Otevření prvního Mc Donaldu v Sovětském svazu

Otevření prvního Mc Donaldu v Sovětském svazu Zdroj: youtube.com

Rusko kvůli sankcím zakazuje McDonald´s. Podívejte se na video ze dne, kdy se v Moskvě otevřela první pobočka

Ruský úřad na ochranu spotřebitelů Rospotrebnadzor nařídil dočasně uzavřít další z restaurací amerického řetězce s rychlým občerstvením McDonald's, tentokrát v Jekatěrinburgu. Jde již o pátou pobočku McDonald's, v níž úřad zastavil provoz. Rospotrebnadzor tvrdí, že v provozovnách zjistil porušování hygienických předpisů, odmítá však, že by šlo o odvetu za západní sankce.

Úřad nyní v restauracích McDonald's provádí rozsáhlé hygienické kontroly. V této souvislosti se už dříve objevilo podezření, že jde o odvetu za sankce, které na Rusko za jeho postup v ukrajinské krizi uvalil Západ. Kreml ale takové úvahy odmítá.

McDonald's začátkem dubna ukončil provoz svých restaurací na Krymu, když tento ukrajinský poloostrov anektovalo Rusko. Někteří ruští politici tehdy vyzvali k uzavření všech restaurací McDonald's v Rusku.

První McDonald´s v Moskvě

McDonald's má v Rusku 440 poboček. První otevřel v roce 1990 v Moskvě a hamburgery si mezi Rusy rychle získaly značnou popularitu.

Fronta zvědavých zákazníků během otevření první pobočky byla tak dlouhá, že se na jejicj vyhlášené pochoutky čekalo hodiny.

Vydrželi byste stát hodiny ve frontě, abyste se dočkali svého prvního hamburgeru v životě?