Miley Cyrus

Miley Cyrus Zdroj: Profimedia

Je turné Miley Cyrus ještě hudba, nebo jen ulítlá sexuální show?

Zapomeňte na Madonnu! Vlastně zapomeňte na kohokoli! Jednadvacetiletá americká zpěvačka Miley Cyrus ve své současné show na právě probíhajícím Bangerz Tour se rozhodla, že zboří další hranice. Pokud se tedy dá u ní o hranicích hovořit. Její turné je totiž explicitní sexuální show, která je doprovázena i zpěvem.

Bangerz Tour je jejím čtvrtým koncertním turné, která začalo 14. února v Severní Americe a skončí 2. května v Evropě, kam Miley zatím moc nejezdila. To že si chce Cyrus dál pěstovat pověst „zlobivé holky“ dokazuje prakticky každé video a každá fotka z posledních koncertů. Její módní vkus se ale víceméně omezil už jen na spodní prádlo, při lepším na jednodílné šaty pokryté marihuanou. Módní exhibici střídají pohyby z masturbace a k tomu například s figurínou bývalého amerického prezidenta Billa Clintona Miley naznačuje orální sex, který mu prováděla kdysi stážistka Monika Lewinska.

Koncerty jsou z větší části vyprodané a to jen dokazuje velký zájem široké veřejnosti o její osobu. Otázkou ale je, jestli pánská část publika chodí ještě na koncerty poslouchat hudbu, nebo se už jen podívat na odvážné kostýmy a sexy gesta zpěvačky. Také po marketingové a byznysové stránce je současné vystupování Cyrus určitě skvělý tah, jen je určitě škoda, že téměř vše se točí kolem twerkování a odvážných kostýmů. Některá média také nesou špatně projev časté náklonnosti k marihuaně, ale v tomto případě není první ani poslední a v dnešní době to už takový problém není.

Celá umně vytvořená koncepce kontroverznosti ale občas Miley Cyrus škodí, protože není špatná zpěvačka, ale při Bangerz Tour nemáte čas zpěv ani sledovat. Jste zcela pohlceni vizuálními efekty. Zjevně je to záměr, ale je otázkou, kam to povede dál. Bude snad na příštím turné souložit na pódiu? Podle posledních měsíců to k tomu směřuje.

První koncertní turné Miley Cyrusové, Best of Both Worlds Tour, proběhlo v roce 2007 a to pouze v Severní Americe. Miley na turné vystupovala jako ona sama a jako své fiktivní alter ego Hannah Montana. Druhé turné, Wonder Worl Tour se pak konalo v roce 2009. Turné bylo první, které zahrnovalo i koncerty mimo USA, a to v Británii a v Irsku. O dva roky později absolvovala třetí turné pod názvem, Gypsy Heart.

Pokud byste chtěli vidět polonahou Miley na pódiu, tak se v rámci svého Bangerz Tour v průběhu června objeví například v Německu, kde k dostání ještě pár lístků je a můžete si udělat obrázek o kontroverzní zpěvačce sami.