Guzman

Guzman Zdroj: EPA, archiv

Laura Zunigová
Laura Zunigová
Laura Zunigová
Emma Coronelová
Maria Susana Floresová
9
Fotogalerie

Jsem gangster a budu mít dívku ze soutěže Miss. Tak žijí drogoví baroni v Mexiku

V souvislosti se zatčením nejhledanějšího zločince světa, mexického drogového bosse Joaquina Guzmána, se objevily i informace, jak si členové kartelů „pořizují“ přítelkyně, milenky a manželky. Vyberou si nejkrásnější dívky ze soutěže Miss a pak je donutí, aby se „správně“ rozhodly. Samozřejmě velkou roli v tom hrají peníze, kterých mají zločinci dost a dost.

Lidé v Culiacanu, hlavním městě spolkového státu Sinaloa (podle něj se jmenuje Guzmánův drogový kartel), tvrdí, že nejkrásnější ženy Mexika najdete právě zde. Jsou většinou vysoké, černovlasé a mají někdy i ostřejší rysy. Mnohé z nich mají úzké vztahy s členy místní narkomafie. Důvody jsou různé – touha po penězích, ale i vztahy z donucení. Karter Sinaloa totiž proslul nejbezohlednějšími zločineckými metodami a zabíjení lidí je na jeho každodenním repertoáru. Podle mnoha informací jsou krásné dívky někdy nuceny do těchto vztahů pod pohrůžkou smrti. Na druhou stranu zločinci zahrnují tyto ženy velmi drahými věcmi a ony se rády vedle mafie opájejí neomezenou mocí.

Například v listopadu 2012 byla v přestřelce s mexickými vojáky zastřelena Maria Susana Floresová, která byla Miss Sinaloa v tom samém roce. Floresová jela v autě s členy narkomafie, mezi které patřil i její přítel.

Laura Zunigová byla zase korunována Miss Sinaloa v roce 2008. O rok později byla zatčena v souvislosti s vyšetřováním drogového kartelu Juaréz, v němž našla svého přítele.

Samotný superzločinec Guzmán se v roce 2007 oženil s tehdy osmnáctiletou Emmou Coronelovou. Nepřekvapuje, že bývala také královnou krásy. Byla to už jeho čtvrtá manželka (není jasné, zda se s ostatními vůbec rozvedl) a měl prý celkem 10 dětí. S Coronelovou dvojčata.

Spojitost mezi mocnými zločinci a krásnými ženami v mexickém státě Sinaloa je ale známo už desítky let. Mnoho žen bylo kvůli tomu zabito, některé uneseny a další se ztratily neznámo kam. To je cena za chvilkový život v neuvěřitelném luxusu a bohatství, které ženám mafie přináší.