Ucho

Ucho Zdroj: Archív

Ucho Reflexu 3.května: Co si o víkendu poslechne redakce Reflexu a jejich přátelé

Co hezkého a zajímavého budou mít lidé Reflexu na víkend v ipodech, telefonech a přehrávačích? Tipy redakce na Reflex.cz v rubrice Ucho Reflexu.

Zdeněk StrnadZdeněk Strnad|ArchívZdeněk Strnad - Reflex

Rachid Taha - Now or never

Elvisovská klasika v .... chtěl jsem říct novém provedení, ale jak definovat arabsky zpívanou věc se samplovanými spodky, bouzouki a lahodným doprovodným zpěvem Jeanne Added? Zahoďte předsudky a už tam ládujte track z nejnovějšího alba "Zoom" od Rašída Tahy. Pokud multikulturalita, tak takhle.

 

Markéta LukáškováMarkéta Lukášková|ArchívMarkéta Lukášková - Reflex

Laibach - Italia

Od Laibachu jsem znala jen tu a tam něco, a řadila je do skupinky dobrý, občas si to poslechnu. To se změnilo ve chvíli, kdy se mi do uší zavrtalo jejich album Volk, z něhož pochází i Italia. Doporučuju poslouchat hodně nahlas a nejlíp po cestě autem, budete si připadat jako poslední člověk na planetě Zemi.

 

Daniel VojtíšekDaniel Vojtíšek|Daniel VojtíšekDaniel Vojtíšek - Radio1, Český Rozhlas Jazz, studio V Háji

Deliou - Geamparele

Deliou... to je česká houslistka Jitka Malczyk a bretaňská harfenistka Celestine Doedens. Trocha bretaňských ústřic, balkánského sýra a moldavského vína. Pro mě ideální hudba do auta pro noční výlety českou krajinou. Dřív než se mi začne motat hlava z vůně rozkvetlé řepky, nechám si zamotat hlavu rytmy dua Deliou při marném přemýšlení, která že osmina je ta pravá... tedy ta lichá...

 

Ivan BartošIvan Bartoš|Ivan BartošIvan Bartoš - Pirátská strana

Uraggán Andrew & Reggae Orthodox - Pozor dej!

Hodně vody ve Vltavě odteklo a je tady opět tradiční Million Marihuana March. I když není legalizace konopí Vaší parketou, může to být zajímavý happening, který Vás přenese dál od každodenních problémů. Já svoje tělo rozvibruju tuto sobotu v rytmu tradičního českého ortodoxního reggae. Hurikán Andrew je jistotka.

 

Pavel KučeraPavel Kučera|Pavel KučeraPavel Kučera

Bipolar Sunshine: Fire

Na netu tahle skladba získává body už od konce loňského roku, skutečného (a zaslouženého) věhlasu se ale dočkává až teď. Britský zpěvák a producent, vystupující pod hlavičkou projektu Bipolar Sunshine, s ní vytvořil krystalickou nádheru, ve které se potkává písničkářství, poezie, svět současných „ložnicových“ elektronických producentů a jihoafrický nápěv, za nějž by se nemusel stydět ani Peter Gabriel ve svých nejlepších letech. Chceme víc!