Helena Vondráčková

Helena Vondráčková Zdroj: Bořivoj Černý/MF DNES/Profimedia.cz

Helena Vondráčková měla dlouhou noc. Stěžuje si rozhlasu, že nehraje její písně

Helena Vondráčková se nechala slyšet, že její písně zlidověly, až se staly národním bohatstvím, a proto by je měl Český rozhlas pouštět. Mezitím Rada Českého rozhlasu stížnost, zcela logicky, odmítla.

Odmítnutí zařazení Helenčiných hitů do éteru rozhlasu označil Martin Michal, manažer a manžel zpěvačky za cenzuru. Aha. Takže když je něco ohrané, zprostředkovateli to nepřináší žádný profit a on to tedy odmítne, tak se jedná o cenzuru. Alespoň podle pana Michala.

 

Radiožurnál Vondráčkovou skutečně nehraje od roku 2008. Podle průzkumu stanice byli totiž lidé jejími písněmi naprosto přesyceni. Aby také ne. Vždyť za jeden měsíc všech zbylých šestnáct stanic ČRo v souhrnu zařadilo písně zpěvačky v 817 případech, což představuje 27 písní denně. Jak mi potvrdila tajemnice ČRo, paní Jandová, rada zaslala paní Vondráčkové dopis s dvěma přílohami, kde uvádí, jak bezostyšně často její písně pouští. Příklad z praxe: „Živě mám na paměti hit Dlouhá noc, který se mi dosud vrací, kdykoli slyším slovní spojení o dlouhé noci.“

 

 

Především jde asi o to, že Martin Michal správně vycítil, že absencí jeho ženy v rozhlase přichází o peníze a popularitu paní Vondráčkové. Považuje to asi za nutné ji zviditelnit jinou cestou, jak už ostatně dokázal několikrát v minulosti. Marketing je zkrátka neúprosná úloha, která někoho občas stojí i čest. A přitom by stačilo jenom si přiznat, že na ohranou diskotéku prostě nikdo nebude chodit několik desítek let.