Co je Astronautalis?

Co je Astronautalis?

Co je Astronautalis?

Pozoruhodný hudební one-man projekt zavítá i do Česka. V Praze se představí tento čtvrtek v legendárním strahovském klubu 007, jenž právě letos v září slaví neuvěřitelných čtyřicet let svého působení.

Pozoruhodný hudební one-man projekt s podivným názvem Astronautalis zavítá i do Česka. V Praze se představí tento čtvrtek v legendárním strahovském klubu 007, jenž právě v září slaví neuvěřitelných čtyřicet let svého působení.






(O čtyřicítce strahovské Sedmičky chystá Reflex v dohledné době širší materiál. Nyní se nechte pozvat na jeden její aktuální koncert.)




V anketě Reflexu o hudební OSOBNOST XX (speciál vyšel 27. 8. 2009 v č. 35) byl odpověďmi samotných umělců na pátou příčku mezi hudebními počiny posledních dvaceti let (1989–2009) dosazen nezávislý label Silver Rocket (jehož zástupce, kytarista a studiový producent Ondřej Ježek bodoval navíc i mezi osobnostmi a stále vede ve čtenářské anketě ZDE). Toto uskupení nadšenců však pouze nevydává hudební nosiče s alternativní hudbou, ale rovněž velice čile do naší země „dováží“ živá vystoupení zajímavých představitelů okrajových žánrů ze zahraničí a hojně tak dopřává tuzemské scéně potřebné srovnání a kontext. Tentokrát jde o americký projekt Astronautalis.
Za pořádající Silver Rocket přibližuje Adam Nenadál:


Astronautalis, to je chlápek jménem Andy Bothwell, jenž vymyslel skvělou kombinaci hip hopu s úchylně temným zvukem, který nemá daleko třeba k soundu známých Paper Chase. A není to žádná náhoda. John Congleton z The Paper Chase poslední desku Astronautalis s názvem Pomegranate (2008) dokonce produkoval. Je to totálně návyková věc, pustíte si to jednou a jedete v tom od začátku do konce. Pomalejší věci na Pomegranate připomínají i subpopvou kapelu Pleasure Forever, něco naopak zní skoro jako Sole. Před Astronautalis budou hrát domácí Sporto – jestli jste ještě neslyšeli More, žili jste posledního půl roku pravděpodobně na Marsu. Vítejte na planetě Zemi, kde vládnou temný síly!“





RX TIP – koncert:

ASTRONAUTALIS (USA), host: SPORTO (CZ)
ve čtvrtek 3. září 2009, od 19:30 hod.
Klub 007 – Koleje Strahov, Praha

vstupné: 200,– Kč







Studijní materiál - ochutnávka:











Souvislosti
O domácí skvadře Sporto Reflex.cz již referoval – připomeňte si:
10 LET NAPSTERU aneb INTERNET ZKÁZOU HUDEBNÍHO PRŮMYSLU
(Karel Veselý / Radio Wave / Reflex.cz, 25. 6. 2009)
HUDEBNÍ NOVINY A STROJ NA MOUDRA
(P. Vizina, O. Formánek / Radio Wave / Reflex.cz, 8. 6. 2009)