Video placeholde

Netradiční dvojice zpívá hit kapely Lucie. Poslechněte si Davida Kollera a Lenku Dusilovou s písní Amerika

V rámci oslav 30. narozenin časopisu Reflex zveřejňujeme videa, která patří do našeho zlatého fondu a na internetu se dosud ještě nikdy neobjevila. Část z nich pochází z narozeninového koncertu, který se odehrál před dvaceti lety a na pódiu spojil zajímavé dvojice či představil jednotlivce s netradičními písněmi v doprovodu velkého orchestru. Poslechněte si jednu z nich ve videu v úvodu článku.

Kdo by neznal známou píseň Amerika s úvodním veršem „nandej mi do hlavy tvý brouky a bůh nám seber beznaděj“. V rámci koncertu časopisu Reflex s ní na pódiu vystoupili zpěvák a bubeník Lucie David Koller v duetu se zpěvačkou Lenkou Dusilovou, která s ním na začátku devadesátých let nazpívala refrén téhle kultovky. A ladí jim to přímo parádně. Poslechněte si to sami ve videu v úvodu článku.

Velký koncert časopisu Reflex byl vrcholem oslav dvacátých narozenin v roce 2010. Tři desítky předních českých hudebníků přály v originálních aranžmá známých písní za doprovodu jazzového bigbandu konzervatoře Jaroslava Ježka pod vedením dirigenta Martina Kumžáka.

Další dárky vám čtenářům v rámci oslav 30. narozenin časopisu Reflex najdete ZDE >>>