Trénink odolnosti aneb Co tě nezabije, to tě posílí

Trénink odolnosti aneb Co tě nezabije, to tě posílí Zdroj: Archív Ondřeje Kobzy

Co napadá Ondřeje Kobzu: Trénink odolnosti aneb Co tě nezabije, to tě posílí

Nevím, jestli filozof Nietzsche vyslovil onu známou větu „Co tě nezabije, to tě posílí“, ale rozhodně jde v duchu jeho myšlení. Snažím se podobně brát tuhle šlamastyku s covidem jako výhru. Teda občas to jde ztuha.

Deset let podnikám jako kavárník. To, co jsem vydělal, jsem vždy vložil do dalších projektů. Za celou dobu jsem byl krátce v plusu, jinak jsem před sebou vždy tlačil nějaký ten miliónový dluh. Minulý rok už vše nasvědčovalo, že bude vše splaceno, a dokonce budu řešit, co dalšího rozjet. Když už budou ty peníze na účtu.

Díval jsem se, jak to pomalu, ale jistě teklo. Odtékalo. Častou aktivitou bylo sčítání ztrát. Přišel jsem o hodně peněz. Říkám si ale, co když ne? Co když mě to, že mi teče do bot, nevyhecuje a nakonec to dopadne ještě líp, než kdyby žádná krize nebyla? Co když mě to donutí vymyslet nápad, který se nakonec ukáže být daleko úspěšnějším než celé dosavadní podnikání?

Jsem docela činorodý. Stále něco dělám. Ale dost často chaoticky, nahodile, intuitivně. Často i zahálím. Potřebuju donucení. Deadliny.

 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!