Milan Hnilička

Milan Hnilička Zdroj: Blesk/Alexandr Malachovský

Hlavní sportovní postava posledních dnů Milan Hnilička
Přistižen při činu. Milan Hnilička na párty v teplickém hotelu.
Milan Hnilička (za ANO) na jednání Sněmovny 26. ledna 2021 v Praze kvůli porušení protiepidemických opatření složil poslanecký mandát.
Milan Hnilička se podle reportérů deníku Sport účastnil velké oslavy v hotelu, s ním tam byl také Jiří Šlégr
Tiskovka po jednání vlády: Milan Hnilička, šéf sportovní agentury
12
Fotogalerie

To nebyl mejdan, nýbrž hokejové utkání, hájí Hnilička svou účast v teplickém hotelu

Podle průzkumů agentury Modus až osmdesát procent respondentů ví, že byl MIlan Hnilička hokejový brankář, ale zato nemá tušení, že je poslanec. Těchto osmdesát procent lidí si již nemusí dělat vrásky a dohánět své znalosti, neboť MIlan Hnilička ve své roli poslance končí.  

Pomyslný vaz mu zlomila účast na narozeninové oslavě podnikatele a politika Petra Bendy, kde byl zvěčněn fotografy s mnoha jinými bez roušky, bez rozestupů, po večerce a v podniku, který měl mít zavřeno. Na základě těchto důkazů posléze Milanan Hnilička rezignoval na post poslance, nicméně podle jeho tvrzení bylo všechno jinak. 

„Je to jenom jedno veliké nedorozumění. V Teplicích se nejednalo o žádnou oslavu narozenin, nýbrž o hokejové utkání. Ty na rovině profesionálů nejsou zakázané. Vždyť tam byl i Jiří Šlégr,“ odvolával se Milan Hnilička na přítomnost dalšího bývalého hokejisty.

„Normálně jsme si tam byli zahrát hokej. Pozemní, bez bruslí. Všichni vám to potvrdí,“ tvrdil Hnilička.

„Ano, je to tak. Bylo to hokejové utkání. Já jsem byl v bráně. Měl jsem brankářskou výstroj, jako je tlampačka, přirážečka a na nohách ty veliký vycpaný kvádry,“ vysvětloval Jiří Paroubek, který se hokejového utkání zúčastnil prý jako brankář a který na důkaz toho, že nelže, předvedl výstavní rozštěp. Bohužel pro něho se nejednalo o brankářský rozštěp, nýbrž o rozštěp patra, nicméně Paroubek si dál trval na svém.

„V poločase jsme prohrávali o tři góly, ale nakonec jsme v prodloužení proměnili penaltu, takže jsme vyhráli,“ přibližoval Jiří Paroubek detaily z utkání a své znalosti z oblasti hokeje jako takové. 

Jako další důkaz, že se jednalo o hokejové utkání, a ne o žádný mejdan, uvedl Paroubek skutečnost, že zde nebyl zastřelen žádný Kočka.

„Kdykoliv se účastním nějakého mejdanu, někdo zastřelí někoho z rodiny Kočků. Tentokrát nikdo zastřelen nebyl, takže to logicky nebyl mejdan, ale sportovní klání,“ ubezpečoval Jiří Paroubek o své pravdě. 

Rovněž další účastníci mejdanu, respektive účastníci profesionálního sportovního utkání potvrzují, že se skutečně jednalo o hokejový zápas.

„No jistěže. Shromažďovat se navíc bez roušek se dneska nesmí. To my víme a dodržujeme. Profesionální sportovní utkání mají však výjimku. Nevidím proto jediný důvod proč je kolem našeho zápasu takový mediální humbuk a proč byl Milan Hnilička donucen rezignovat. Sice nehrajeme extraligu, ale každý z účastníků zápasů dostal zaplaceno, tedy se jednalo o profesionální utkání. Fotografie, které unikly a kde nemá nikdo hokejovou výstroj, jsou vytržené z kontextu, neboť se jedná o fotografie bezprostředně po zápase, kdy jsme se převlékli do civilu a šli spořádaně po utkání domů,“ vysvětloval Jiří Šlégr, který si podle zápisu z utkání připsal dva body za asistenci.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že teplický večírek donutil již několik lidí k rezignaci.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>